Main Content

S prestupom do Chelsea sa spomínajú 3 hviezdne mená

pondelok, 19. december 2016 15:20 | Autor: Jakub Vaverka

S prestupom do Chelsea sa spomínajú 3 hviezdne mená
S prestupom do Chelsea sa spomínajú 3 hviezdne mená | zdroj: © TASR

Prestup brazílskeho stredopoliara Oscara do čínskej najvyššej súťaže vyzerá byť hotovou vecou. Vo veľkom sa však špekuluje, kto by mohol v januárovom prestupovom období londýnsku Chelsea posilniť. Spomínajú sa hviezdne mená.

Brazílčan Oscar by mal v úvode januárového prestupového obdobia odísť do čínskeho Šanghaja, ktorý za jeho služby Chelsea zaplatí 52 miliónov libier, podľa niektorých zdrojov dokonca 60. Na tlačovej konferencii Oscarov odchod potvrdil tréner The Blues Antonio Conte, o konci čísla osem v Chelsea hovoril aj Oscarov spoluhráč Willian.

The Blues teda v zimnom prestupovom období veľmi slušne zarobia na futbalistovi, ktorému anglická liga nesedela a nedostával v poslednom polroku prakticky žiadne šance. Špekuluje sa, že kouč Conte sa pokúsi za peniaze získane jeho predajom v januári priviesť na Stamford Bridge minimálne jedno hviezdne meno.

Do dobre fungujúceho tímu nechce príliš zasahovať, práve naopak, chcel by ho len vhodne vystužiť. Vo veľkom sa hovorí, že Modrí zabojujú o Jamésa Rodrigueza, ktorého chceli kúpiť už v lete. Za hviezdu Realu Madrid by ale museli Londýnčania zaplatiť približne 75 miliónov libier.  V súvislosti s lídrom Premier League sa spomína aj Jamésov spoluhráč Isco. Isco je podľa niekoľkých odborníkov dokonca na vyššej úrovni ako Kolumbijčan, pričom je lacnejší.

Alternatívou  pre Chelsea sa javí byť  taliansky reprezentant Marco Verratti. Nevysoký stredopoliar PSG nedávno prehlásil, že nevie, ako dlho ešte bude obliekať parížsky dres. Navyše, Verrattiho Conte dokonalo pozná z talianskeho národného tímu, pričom Modrým by mohol byť dostupný už za 32 miliónov libier. Vzhľadom na typológiu futbalistov, akú Antonio Conte preferuje, sa dá očakávať, že práve Verrattiho príchod na Stamford Bridge môže byť v konečnom dôsledku najreálnejší.