Main Content

Ibrahimovič: Som ako víno, čím som starší, tým som lepší

pondelok, 19. december 2016 17:13 | Autor: Squashmaster

Ibrahimovič: Som ako víno, čím som starší, tým som lepší
Ibrahimovič: Som ako víno, čím som starší, tým som lepší | zdroj: © TASR

Švédsky dlháň Zlatan Ibrahimovič pred začiatkom tejto sezóny prestúpil do Manchestru United. Tohto kroku sa mnohí fanúšikovia červených diablov obávali, predsa len v októbri oslávil najlepší švédsky futbalista posledných rokov už 35 rokov. Zatiaľ však svojimi výkonmi v drese Red Devils umlčal aj tých najhlasnejších kritikov a skeptikov.

V 25 dueloch v drese United zaznamenal Zlatan Ibrahimovič 16 gólov, až 11 z nich bolo v Premier League, čo ho radí na tretie miesto v kanonieroch anglickej ligy, iba dva góly za vedúcim Diegom Costom.

V posledných desiatich zápasoch trafil do čierneho až deväťkrát. V poslednom zápase zabezpečil výhru postupne sa zlepšujúceho United na ihrisku West Bromwichu Albion, kde dvoma gólmi rozhodol o tretej výhre Mourinhovcov v rade.

Takéto čísla posilnili už aj tak vždy sebavedomím sršiaceho Ibrahimoviča, ktorý pre britský denník The Guardian povedal: "Čím som starší, tým som lepší, podobne ako červené víno. Máte radi červené víno? Som jeho perfektným príkladom. Zvykám si a som spokojný a šťastný. Napriek tomu, že mám 35 rokov, cítim sa ako dvadsiatnik. Myslím si, že môžem hrať do päťdesiatky."

Veľmi športovým gestom sa uviedol aj brankár posledného súpera United. Skúsený Ben Foster, ktorý momentálne chytá za West Bromwich Albion, sa na adresu nestarnúceho Ibrahimoviča vyjadril: "Je dobrý vo vzduchu, na zemi a je fyzicky silný. Koľko má rokov? 35? Panebože, veď on je stále skvelý."

Výhodou Ibrahimoviča je aj dobrý vzťah s Mourinhom, ktorý ho považuje za fenomenálneho hráča, ale zároveň si je vedomý toho, že nemôže hrať všetky zápasy, preto ho v menej dôležitých stretnutiach dáva oddýchnúť na lavičku. Napriek tomu sa zatiaľ ukazuje ako niekoľkonásobne lepšia akvizícia United ako najdrahší futbalista histórie Paul Pogba.