Main Content

Majiteľ Washingtonu sa zastal Ovečkina, môže za to tvrdo pykať

utorok, 20. december 2016 15:03 | Autor: Dávid Lech

Majiteľ Washingtonu sa zastal Ovečkina, môže za to tvrdo pykať
Majiteľ Washingtonu sa zastal Ovečkina, môže za to tvrdo pykať | zdroj: © TASR

Majiteľ Washingtonu Capitals Ted Leonsis vyjadril svoj súhlas s odchodom Alexandra Ovečkina na ZOH 2018 v Pchjongčangu. Ide o pekné gesto, ktoré ale môže neskôr poriadne oľutovať.

Ruský hokejista Alexander Ovečkin je jedným z najpríkladnejších reprezentantov svojej krajiny. Vždy, keď mu to klubové povinnosti umožňujú, si s veľkou hrdosťou oblečie dres národného tímu. Už niekoľkokrát avizoval, že tak hodlá urobiť aj na Zimných olympijských hrách 2018 – a to bez ohľadu na to či vedenie ligy umožní hráčom NHL štart pod piatimi olympijskými kruhmi.

Definitívny verdikt mal padnúť už v januári, no všetko nasvedčuje tomu, že jednania medzi IIHF a NHL sa predĺžia. Nič to ale nemení na fakte, že 31-ročný rodák z Moskvy plánuje počas rozohranej sezóny odchod do olympijského tábora. Po novom v tomto rozhodnutí podporuje „Alexandra Veľkého“ aj samotný majiteľ Washingtonu Capitals.

Vie, že ho v tomto podporujem. Ak je to pre neho dôležité a chce skutočne letieť na olympiádu, malo by mu to byť umožnené,“  otvorene prehlásil Ted Leonsis pre espn.com. Majiteľ „Caps“ si kapitána svojho tímu mimoriadne váži, čo potvrdil aj týmto vyjadrením: „Alex pre nás znamená skutočne veľa. Nikdy nič veľké nežiadal. Nehanbím sa povedať, že ho budem v tejto veci ako hráča podporovať.

Leonsis ale nezabudol pripomenúť, že zatiaľ ide len o teoretické vyhlásenia. Stále sa čaká na oficiálne vyhlásenie ligy. Tá už ale skôr predniesla názor, že sa jej nepáči myšlienka prerušenia sezóny kvôli olympijskému turnaju.

 

Rus je podľa vlastných slov bez ohľadu na výsledky rokovaní odhodlaný reprezentovať svoju krajinu. Za sebou má i svojho zamestnávateľa. 

Alex a jeho rodina vždy neuveriteľne podporovali Washington Capitals. Máme spolu skvelý vzťah. Sú okamihy, keď sa musíte sám seba opýtať, čo je vlastne v najlepšom záujme hráča?“ na záver sa opýtal rečnícku otázku. Jeho lojálna podpora ruského hokejistu ale majiteľa celku z hlavného mesta USA môže vyjsť ešte draho. Ak totiž Ovečkina pustí na olympijské hry napriek nesúhlasu ligy, môže byť za to veľmi vážne potrestaný a taktiež finančne sankciovaný.