Main Content

Možná veľká zmena vo Fortuna lige, jej šéf chce zápasy na krv

utorok, 20. december 2016 11:35 | Autor: Filip Chudý

Možná veľká zmena vo Fortuna lige, jej šéf chce zápasy na krv
Možná veľká zmena vo Fortuna lige, jej šéf chce zápasy na krv | zdroj: © TASR

Futbalová Fortuna liga by sa v blízkej budúcnosti mohla dočkať výraznej zmeny, ktorá pomôže atraktívnosti súťaže. O čom sa uvažuje?

Tento ročník Fortuna ligy má síce za sebou len jesennú časť, no funkcionári sa už pozerajú smerom do budúcnosti, v ktorej by sa opäť mohol meniť model našej najvyššej súťaže, čo v rozhovore pre TV 213 jasne naznačil prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák. „My už rozmýšľame aj nad modelom, ktorým by sme ešte viac zdramatizovali súťaž,“ vyjadril sa Kozák.

Ako príklad uviedol aj organizácie FIFA a UEFA, resp. našich susedov Čechov a Poliakov, kde každý podľa jeho slov rozmýšľa nad tým, ako zatraktívniť súťaž a prilákať ešte viac divákov dramatickými súbojmi. „Na klubovej úrovni už komunikujeme veľmi intenzívne aj o zmene modelu súťaže,“ prezradil prezident ÚLK.

„Musíme sa o niečo pokúsiť, pretože futbal potrebuje náboj a tzv. zápasy na krv. My chceme tzv. mŕtvy stred trochu vytesniť. No všetko je to o kluboch, Únia ligových klubov sú totiž kluby, nie ja s kolegom Mertinyákom. Všetko bude podliehať hlasovaniu,“ doplnil Kozák s tým, že sa už snažia pracovať s modelom, ktorý ešte viac zatraktívni Fortuna ligu. Aký presne model by to mal byť, v rozhovore pre TV 213 nekonkretizoval.