Main Content

Radovan Bondra má šancu na NHL, tvrdí Glen Hanlon

utorok, 20. december 2016 15:02 | Autor: Dávid Lech

Radovan Bondra má šancu na NHL, tvrdí Glen Hanlon
Radovan Bondra má šancu na NHL, tvrdí Glen Hanlon | zdroj: © TASR, Instagram

Radovan Bondra sa už plne pripravuje so slovenskou juniorskou reprezentáciou na čoraz blížiace sa MS v Kanade do 20 rokov. Pozitívne ohlasy sa na jeho osobu sa medzitým sypú z úst jeho trénera vo WHL.

Po vlaňajšom roku, kedy sa prvýkrát objavil za morom a zoznamoval sa s novým prostredím, sa Radovan Bondra na ľade vo WHL cíti ako ryba vo vode. Potvrdzujú to aj jeho štatistiky. V 29 stretnutiach v drese tímu Vancouver Giants pozbieral rovnaký počet bodov za bilanciu 18+11.

Je druhým najproduktívnejším hráčom svojho tímu a medzi kanoniermi mu v celej lige patrí solídna 21. priečka. 19-ročný dobre stavaný hokejista sa ale nezlepšil len v štatistikách. Výraznú zmenu k lepšiemu v hre si všimol aj jeho tréner Glen Hanlon: „Páči sa mi, že keď hrá dobrý zápas, je ho na ľade vidieť. Imponuje mi aj to, že keď nehrá svoju hru, tak stále si nájde spôsoby, ako pomôcť tímu. Môžeme pri ňom cítiť, že keď puk dostane do určitých oblastí, skončí to gólom,“ chváli svojho zverenca bývalý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie.

Bondru si na drafte 2015 vybralo zo 151. miesta v 5. kole Chicago Blackhawks. Už druhý rok sa snaží vybojovať si prvé miesto v tíme „jastrabov.“ Renomovaný lodivod vie, čo musí Slovák zlepšiť, aby mal väčšiu šancu presadiť s v najlepšej hokejovej lige sveta: „Väčšina korčuliarskych súbojov o puk je o piatich krokoch od bodu na vhadzovania po bočný mantinel, od oblasti pred bránou po zadný mantinel. Ak sa v tomto smere dokáže o jeden krok zlepšiť, bude mať reálnu šancu sa tam dostať,“ uzavrel pre theprovince.combývalý brankár Vancouveru Canucks, St. Louis Blues, New Yorku Rangers a Detroitu Red Wings.