Main Content

Yaya Touré: Chcem, aby City bol väčší klub ako United

streda, 21. december 2016 13:14 | Autor: Squashmaster

Yaya Touré: Chcem, aby City bol väčší klub ako United
Yaya Touré: Chcem, aby City bol väčší klub ako United | zdroj: © TASR

Yaya Touré patril v minulých sezónach k jedným z najlepších hráčov Citizens, samozrejme ak nebol práve zranený. Avšak s príchodom Pepeho Guardiolu na trénerskú lavičku sa situácia trošku zmenila, pretože s uznávaným, ale zároveň prísnym španielskym lodivodom nemal práve najlepší vzťah.

Guardiola sa dokonca vyjadril, že si nie je istý, či bude chcieť mať 33-ročného Tourého v tíme aj pre budúcu sezónu. Rodák z Pobrežia Slonoviny má však úplne iný pohľad na vec a má so City ešte veľké plány.

"Do tohto klubu som prišiel prepísať históriu. Chcem, aby sa zmenil. Túžim po tom, aby sa stal väčším klubom ako United. Uvedomujem si, že si to vyžaduje veľa práce, ale je to môj sen," povedal pre britský denník The Guardian.

Z vážneho zranenia Gundogana, ktorý bude Citizens chýbať niekoľko mesiacov, môže vyťažiť práve Touré, ktorý môže opäť zaujať kľúčovú pozíciu v stredovej formácii.

"Mám rád výzvy, milujem ich. Chcem dosiahnuť niečo veľmi dôležité. Vyhral som síce už dva tituly v Premier League, ale chcem viac. Patrím na ihrisko. Aj keď nehrám, chcem byť na štadióne, aby som sa pozeral. O futbale rozmýšľam aj pri ceste domov. Samozrejme, že chcem hrať, ale to závisí od trénera. Som pripravený na akúkoľvek situáciu. Za tento klub a za jeho fanúšikov dám 100 percent. Títo fanúšikovia sú jediní, ktorí spievajú moje meno a prinášajú do môjho života radosť," oduševnene dodal Touré.