Main Content

Zbavte sa Gáboríka, hovorí renomovaný americký novinár!

streda, 21. december 2016 13:57 | Autor: Dávid Lech

Zbavte sa Gáboríka, hovorí renomovaný americký novinár!
Zbavte sa Gáboríka, hovorí renomovaný americký novinár! | zdroj: © TASR

Renomovaný novinár Pierre LeBrun z ESPN sa po novom vyjadril, že by LA Kings odporúčal zbaviť sa Mariána Gáboríka. Vysvetlil aj dôvod.

Los Angeles Kings sa v aktuálnej sezóne vôbec nedarí. Zverenci Darryla Suttera podávajú veľmi nevyrovnané výkony a v ďalšom priebehu ročníka ich čaká tuhý boj o postup do play-off.

Jedným z dôvodov je nepochybne aj dlhodobé zranenie brankárskej jednotky Jonathana Quicka, za ktorého medzi tromi žrďami zaskakuje Slovák Peter Budaj, no problémom nie je len strata opory v osobe amerického brankára.

Celok, ktorý v rokoch 2012 a 2014 opanoval National Hockey League už ani zďaleka nie je to, čím býval. Kalifornský klub nutne potrebuje prejsť prestavbou kádra a oživiť svoju hru. Renomovaný novinár z ESPN Pierre LeBrun sa po novom zamýšľal ako by mohli „králi“ využiť expanzný draft vo svoj prospech.

Takmer s určitosťou si pred expanzným draftom bude celok LA chrániť trojicu obrancov Drewa Doughtyho, Aleca Martineza a Jakea Muzzina. Kostru ofenzívy tvoria Anže Kopitar, Jeff Carter, Tyler Toffoli, Tanner Pearson a taktiež Dustin Brown, Marián Gáborík, Jordan Nolan, Kyle Clifford a Trevor Lewis. Zabúdať netreba ani na obrancu Braydena McNabba.

Hráčov je mnoho, no počet chránených hokejistov pred draftom je obmedzený na 7 útočníkov, 3 obrancov a 1 brankára alebo 8 korčuliarov (bez ohľadu na post) a jedného brankára. Ako by sa s tou situáciou popasoval odborník ESPN?

LeBrun odporúča nechrániť bývalého kapitána Dustina Browna a ponúknuť ho nováčikovi z Las Vegas. Výkonnosť amerického dôrazného krídelníka rapídne klesá a hoci sa tento ročník snaží zastaviť svoj pád, jeho cap hit vo výške 5,875 miliónov USD a zmluva do roku 2022 výrazne zaťažujú platový rozpočet „kráľov.“

Druhým hviezdnym menom, ktorého by bol hokejový analytik ochotný obetovať, je Slovák Marián Gáborík. „A čo s často zraneným Gáboríkom? Ak by som bol generálny manažérom Kings Deanom Lombardim, ponúkol by som ho. Gáborík je stále dobrý hráč, ale má 34 rokov a za sebou bohatú históriu zranení – faktom, že má pred sebou ešte 4 roky zmluvy s cap hitom 4,875 miliónov amerických dolárov by malo byť jeho ponúknutie na expanznom drafte tímu Kings uľahčené,“ píše pre espn.com.

Marián Gáborík odohral v aktuálnom ročníku 10 duelov s bilanciou 1+3. Tréner Darryl Sutter ho dokonca neváhal posadiť na tribúnu ako zdravého náhradníka pre nepresvedčivé výkony a zdá sa, že vedenie klubu sa možnosťou zbaviť sa slovenského krídelníka bude v najbližších mesiacoch reálne zaoberať.