Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (5.6.2011)

nedeľa, 5. jún 2011 19:38 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (5.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (5.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Valencia získala Alvesa

Začíname v Španielskej La Lige, kde sa uskutočnil prestup brankára Almerie Diega Alvesa. Ten sa stal novou posilou Valencie. 25-ročný brazílsky brankár podpísal s Valenciou kontrakt na 4 ďalšie sezóny. Prestupová suma by sa mala pohybovať okolo 3 miliónov eur. Alves pôsobil v Almérií od roku 2007.

Park Chu-Young na Anfield Road?

Ani dnešný deň sa nevyhol špekuláciám súvisiacim s posilňovaním tímu Martina Škrtela FC Livepool. Anglické médiá prišli s informáciou, podľa ktorej by tréner The Reds Kevin Daligish rád priviedol do mužstva Park Chu-Younga z francúzskeho Monaca. 25-ročný reprezentant Južnej Kórey pôsobí v Ligue 1 od roku 2008. O služby mladého útočníka sa vraj zaujíma aj iný klub Premier League  - Bolton. Trhová hodnota Younga by mala atakovať hranicu 7 miliónov eur.

Obradovic zaujal Bayern

V nemeckej Bundeslige sa zapája aktívne do posilňovania kádra aj mníchovský Bayern. Ten sa podľa správ médií zo Španielska „zahľadel“ do krajného obrancu Zaragozy Ivana Obradovica,  ktorý prišiel do Zaragozy v lete 2009 z Partizanu Belehrad za 3,5 milióna eur. Dnes sa trhová cena mladého Srba pohybuje okolo 5 miliónov eur.

Frings a Rangers

Posledná správa sa týka známeho nemeckého reprezentanta Torstena Fringsa. Ten je momentálne bez klubu, keďže mu skončila zmluva s Werderom Brémy, v ktorom pôsobil od roku 2005. O služby 34-ročného defenzívneho záložníka sa vraj intenzívne zaujíma škótsky majster Glasgow Rangers. Lákadlom pre Fringsa by mala byť hlavne účasť Glasgowu v skupinovej fáze Ligy Majstrov.

O Kucku sa zaujíma AC Miláno

V posledných dňoch sa intenzívne hovorí aj o službách talentovaného slovenského záložníka Juraja Kucku. Ten prestúpil počas zimného prestupového obdobia do FC Janov z pražskej Sparty. S Janovom podpísal zmluvu na 4 sezóny, no už po tej prvej pravdepodobne opäť zmení dres svojho zamestnávateľa. Kucka si svojou dôslednou a nekompromisnou hrou získal nielen srdcia fanúšikov Janova, ale aj uznanie talianskych odborníkov. O služby 23-ročného slovenského reprezentanta prejavilo veľký záujem slávne AC Miláno. Túto špekuláciu potvrdilo včera aj vedenie Janovčanov, ktoré sa odvoláva na výborne vzťahy s manažmentom úradujúceho majstra Serie A.