Main Content

Cehlárik verí, že sa čoskoro dočká debutu v NHL

piatok, 23. december 2016 18:06 | Autor: Dávid Lech

Cehlárik verí, že sa čoskoro dočká debutu v NHL
Cehlárik verí, že sa čoskoro dočká debutu v NHL | zdroj: © TASR

Sezónu vinou zranenia odštartoval o trochu neskôr. Napriek tomu patrí medzi najlepších strelcov AHL a podľa vlastných slov verí, že sa čoskoro dočká svojho debutu v NHL.

Peter Cehlárik  vynechal úvod sezóny kvôli zdravotným problémom s ramenom. V súčasnosti hráva s bandážou, no pri hre ho nijak neobmedzuje a 21-ročný krídelník sa tak môže sústrediť na svoju hru. V 23 stretnutiach strelil 13 gólov, vďaka čomu mu v ligovom meradle v tejto štatistike patrí delená tretia priečka so stratou jedného presného zásahu na lídrov Nicka Baptisteho a Grega Careyho.

V rozhovore pre slovaknhl.sk žilinský rodák prezradil najväčšie rozdiely medzi NHL a švédskou SHL, kde v minulosti pôsobil v tíme Luley. „Už spoluhráčov vo Švédsku, ktorí tu v minulosti hrali, som sa na to často pýtal. Ale nevedeli mi povedať konkrétne rozdiely. Podľa mňa však ide najmä o iný štýl hry, rýchlejší a priamočiarejší hokej. Dôležitý je čo najrýchlejší prechod stredným pásmom,“ poznamenal žilinský odchovanec, podľa ktorého majú hráči v AHL minimum priestoru kvôli dôraznému napádaniu protihráčov i fyzickej hre.

Podľa vlastných slov dostávajú hráči na farme Bostonu Bruins v Providence dostatok voľnosti. Cehlárik sa ale snaží zdokonaľovať aj v defenzívnej hre. Vďaka komplexnej hre by sa mohol čoskoro objaviť aj v NHL. „V tejto sezóne zažili debut asi šiesti hráči. Verím, že sa k nemu blížim aj ja. Teraz sa však sústredím len na hru v Providence,“ pokračoval v rozhovore.

V čom tkvie jeho strelecká forma v novej sezóne? „Veľmi rád prihrávam a niekedy až príliš. Tréneri aj manažér mi od minulého roka hovorili, aby som myslel najmä na streľbu, keď sa ocitnem v dobrej šanci. Zatiaľ mi to ide. Sezóna je dlhá, no chcem si to udržať,“ poznamenala celková 90-tka draftu 2013.

Dobre stavaný 188 centimetrov vysoký útočník tak stojí na prahu významného míľniku svojej kariéry. Hneď v prvej sezóne po odchode do zámoria by sa mohol dočkať debutu v najlepšej hokejovej lige sveta. Za predvedené výkony na farme si to s určitosťou zaslúži. S 18 kanadskými bodmi mu patrí druhé miesto v klubovej produktivite.

Pred dvomi rokmi zaznamenal doposiaľ najväčší úspech kariéry, keď so slovenskou juniorskou reprezentáciou na majstrovstvách sveta senzačne dokráčal k bronzovým medailám. Bude sledovať aj tohtoročný šampionát hráčov do 20 rokov? „Čítal som, že v lige mali problém strieľať góly, takže sa od legionárov čaká vyššia produktivita. No keď sa pozriete na našu produktivitu spred dvoch rokov, keď sme boli tretí, tak všetci okrem Martina Réwaya sme mali takmer rovnaké čísla. V každom západe strelil gól niekto iný. Dôležité je, aby si chalani verili a vytvorili tím,“ pre slovaknhl.sk ponúka pozitívny pohľad na vystúpenie našich mladíkov v Kanade jeden z najväčších slovenských talentov, ktorý by sa mal o niekoľko rokov stať stabilnou súčasťou tímu National Hockey League.