Main Content

Slovan chce angažovať ďalšieho hráča z Tipsport ligy

piatok, 23. december 2016 18:10 | Autor: Dávid Lech

Slovan chce angažovať ďalšieho hráča z Tipsport ligy
Slovan chce angažovať ďalšieho hráča z Tipsport ligy | zdroj: © TASR

Tomáš Surový sa len nedávno pripojil k bratislavskému Slovanu a dnes si za staronový klub odbije premiéru pri svojom návrate do tímu. Vedenie klubu sa medzitým zameralo na zisk ďalšieho hráča Tipsport extraligy.

Okrem osvedčeného skúseného harcovníka Tomáša Surového by mohol čoskoro z Tipsport ligy posilniť Slovan aj aktuálne šestnásty najproduktívnejší hráč súťaže Matúš Sukeľ z Liptovského Mikuláša. Stále len 20-ročný center odohral v aktuálnom ročníku v rodnom klube 32 duelov, v ktorých zaznamenal 25 kanadských bodov za bilanciu 14+11. Na konte má taktiež 7 plusových bodov a jeho výborné výkony od začiatku sezóny neobišli ani predstaviteľov bratislavského Slovana.

Sukeľ minulý týždeň absolvoval v tíme jediného slovenského účastníka KHL trojdňovú skúšku. Presunie sa mladý center čoskoro do ruskej nadnárodnej súťaže? „To sa ešte len uvidí. Všetko to má na starosti agent a ja sa tým nechcem zapodievať. No ak by to vyšlo, bol by to krok vpred a skvelá motivácia do ďalšej roboty,“ neskrýval nadšenie pre štvrtkové vydanie denníka Pravda.

Väčšinu času na ľade strávil so zámorskou dvojičkou Jeff Taffe – Jonathan Cheechoo. „Nesmierne šikovní hráči. Bola pre mňa výborná skúsenosť, že som si s nimi mohol zahrať, i keď len na tréningu. Aj som trochu podpichol Marka Urama. Písal som mu, že mi prihráva Jonathan Cheechoo. No musím priznať, že sa hokejom bavím aj doma. Teším sa z každého zápasu s Markom a Martinom Kriškom. Sme radi, že sa nám darí a vieme tím potiahnuť,“ dodal člen elitného útoku MHK 32, ktorý v prebiehajúcej sezóne dohromady nakopil 68 kanadských bodov.