Main Content

FOTO: Jaromír Jágr opäť pobavil. Spoluhráčovi venoval opicu

nedeľa, 25. december 2016 17:43 | Autor: Dávid Lech

FOTO: Jaromír Jágr opäť pobavil. Spoluhráčovi venoval opicu
FOTO: Jaromír Jágr opäť pobavil. Spoluhráčovi venoval opicu | zdroj: © TASR

Gól Nicka Bjugstada po asistencii Jaromíra Jágra zabezpečil českej legende druhé miesto v historickej tabuľke produktivity NHL. Rodák z Kladna sa za to spoluhráčovi odvďačil netypickým vianočným darčekom.

20. decembra 2016 Jaromír Jágr prepisoval historické štatistiky NHL. V súboji s Buffalom Sabres zaznamenal tri asistencie, vďaka čomu sa bodovo dotiahol na druhého Marka Messiera s 1887 kanadskými bodmi (aktuálne sa už na 2. mieste osamostatnil). Po tretej asistencii 44-ročného krídelníka sa strelecky presadil Nick Bjugstad, ktorý si od svojho spoluhráča vyslúžil skutočne netradičný vianočný darček.

Pre 24-ročného útočníka to bol vôbec jeho prvý gól v sezóne, za ktorý mu populárna „68ička“ už skôr sľubovala kúpu malého chlpatého priateľa. Česká hokejová legenda svoje slovo dodržala, priamo na ľad mu Jágr doniesol opicu Annabelle.

Pochopiteľne nešlo oživú opicu, šlo o veľmi autentický, ručne maľovaný kúsok vyrobený z vinylu, ktorý sa náramne podobá reálnej opici. „Neustále mi hovoril o tom, že kúpi dve opice, jednu pre mňa a jednu pre neho. Snažil som sa mu vysvetliť, že je nelegálne vlastniť opicu,“ cituje nhl.com Bjugstada.

Dvojnásobný držiteľ Stanley Cup by sa tak zrejme uživil aj ako prvotriedny darca vianočných prekvapení. Jeho spoluhráča „opičí“ darček poriadne zaskočil. Jágr to s nákupom autentickej hračky ale myslel vážne – jednu si ponechal aj doma, o čom svedčí aj jeho fotka zverejnená na sociálnej sieti Instagram, ktorú okomentoval, ako inak, svojským spôsobom: „rodina sa rozrástla.