Main Content

Miklík v Česku nepresvedčil, no našiel si lukratívnejší angažmán

pondelok, 26. december 2016 12:28 | Autor: Dávid Lech

Miklík v Česku nepresvedčil, no našiel si lukratívnejší angažmán
Miklík v Česku nepresvedčil, no našiel si lukratívnejší angažmán | zdroj: © TASR

Michel Miklík v českom tíme Kometa Brno nepresvedčil o svojich kvalitách a tím sa s ním rozhodol ukončiť spoluprácu. Slovenský hokejista si ale krátko po nevydarenom angažmáne našiel ešte lukratívnejšie miesto v jednej z najlepších hokejových líg sveta.

34-ročný bývalý slovenský hokejový reprezentant Michel Miklík odštartoval ročník 2016/2017 v tíme Košíc, kde v ôsmich súbojoch pozbieral 10 kanadských bodov. Jeho výkony zaujali predstaviteľov českého extraligového tímu z Komety Brno, kde sa v šiestich zápasoch bodovo nepresadil a český klub s ním spoluprácu nepredĺžil.

Hoci v Tipsport extralige neuspel, mrzieť ho to nemusí. Na novom kontrakte sa dohodol s účastníkom fínskej Liigy z JYP Juväskylä. „Miklík je rýchle, obratné a produktívne krídlo. Jeho kvality dobre doplnia náš tím. Tešíme sa na Michelove góly po zvyšok sezóny,“ nechal sa počuť pre oficiálnu stránku klubu jypliiga.fi športový riaditeľ Jukka Holtari.

Skúsený útočník by mal do krajiny tisícich jazier pricestovať už čoskoro. Debut vo fínskej súťaži si odbije v stredu 28. decembra v súboji proti Jukuritu.