Main Content

Vianočné priania tímov NHL – Východná konferencia

pondelok, 26. december 2016 17:16 | Autor: Dávid Lech

Vianočné priania tímov NHL – Východná konferencia
Vianočné priania tímov NHL – Východná konferencia | zdroj: © TASR

Naša redakcia predstavuje 30 „darčekov,“ ktoré by potrebovali jednotlivé tímy NHL nájsť pod vianočným stromčekom. V prvej časti sa venujeme tímom Východnej konferencie.

Boston Bruins – koncentrovanosť počas celého zápasu

V tíme Bostonu Bruins zatiaľ nemôžu byť spokojní s vývinom aktuálnej sezóny. „Medvede“ tento rok čaká opäť náročný súboj o play-off. V posledných dvoch rokoch sa americkému tímu nepodarilo dostať sa do vyraďovacej časti. V aktuálnej sezóne mali už niekoľkokrát výborne rozohraný zápas, no kvôli nekoncentrovanosti v jednej z troch tretín zápasu o dobrý výsledok prišli.

Buffalo Sabres – vyhrať draftovú lotériu
Chabé výkony Buffala Sabres nasvedčujú tomu, že v americkom tíme môžu opäť zabudnúť na postup do play-off. Zdá sa, že „šable“ budú opäť horúcim kandidátom na víťazstvo v draftovej lotérii. Zväčša na posledných priečkach potácajúcemu sa klubu by sa výber z prvého miesta draftu NHL 2017 určite hodil. 

Carolina Hurricanes – zaplniť prázdne miesta na tribúnach

Carolina Hurricanes zatiaľ bojuje o postupové priečky vo Východnej konferencii, no v nehokejovom prostredí je vybojovať si záujem fanúšikov zatiaľ nad sily manažmentu „Canes.“ Časy, kedy Carolina doviezla do mesta Stanley Cup sú nenávratne preč a ani veľký potenciál mladých hviezdičiek tímu zatiaľ fanúšikov neláka na štadión. Zápasy amerického tímu chodí priemerne navštevovať 11 279 divákov, čo je najhorší priemer v zámorskej profilige.

Columbus Blue Jackets – koniec základnej časti

Po 32 odohraných zápasoch sviatkuje Columbus Blue Jackets na líderskej pozícii celej NHL. Na konte má 50 bodov a momentálne sa vezie na dvanásťzápasovej víťaznej šnúre. Zverenci Johna Tortorellu sú v parádnej forme a na Vianoce by si teraz určite priali ukončenie základnej časti a play-off, ktoré by ich zachytilo v perfektnej fazóne.

Detroit Red Wings – elitný obranca

Časy, keď na modrej čiare Detroitu Red Wings stál jeden z najlepších obrancov histórie Nicklas Lidström sú už dávno minulosťou. Populárny Švéd ukončil kariéru v roku 2012 a od tejto doby Detroit len márne hľadá jeho nástupcu v obrannej tretine. „Červeným krídlam“ chýba dominantný obranca, ktorý by sa stal oporou tímu, práve niekoho takého by generálny manažér Ken Holland rád našiel pod vianočným stromčekom.

Florida Panthers – víťazná séria

Vlani sa Floride Panthers podarilo vytvoriť nový klubový rekord, keď v období Vianoc zvíťazili dvanásťkrát v rade. Floridskému tímu patrí v tabuľke jedenásta priečka so štvorbodovou stratou na postupové ôsme miesto do play-off. Zopakovanie víťaznej série z vlaňajšej sezóny by sa tak Jágrovi a spol. určite zišlo.

Montreal Canadiens – zdravie Careyho Pricea

Carey Price vlani prišiel o veľkú časť sezóny. Tento rok štatisticky i herne patrí medzi najlepších brankárov súťaže a mnohí o ňom hovoria ako o najlepšom brankárovi sveta. Price svojimi výkonmi drží častokrát „Habs“ v zápasoch nad vodou a preto kanadskému tímu neostáva nič iné len veriť, že kanadský brankár vydrží zdravý.

New Jersey Devils – posilnenie útoku

Vedenie New Jersey Devils sa snažilo príchodom Taylora Halla z Edmontonu Oilers vylepšiť svoju ofenzívu. Kanadský útočník síce svojimi výkonmi nesklamal, no „diabli“ majú napriek tomu štvrtý najhorší útok v zámorskej profilige, keď v 34 dueloch strelili len 80 gólov. Práve slabý útok stojí tím New Jersey lepšie výsledky.

New York Islanders – vyriešenie brankárskej otázky

Thomas Greiss, Jean-Francois Berubé a Jaroslav Halák. To sú traja brankári v tíme New Yorku Islanders, ktorí túžia po poste tímovej jednotky v New Yorku Islanders. Generálny manažér tímu Garth Snow doposiaľ nebol schopný vyriešiť túto situáciu a preto by „ostrovania“ zrejme pod vianočným stromčekom najradšej našli šalamúnsku radu. Minimálne jeden z menovanej trojice bude musieť klub opustiť.

New York Rangers – Lundqvistove výkony

New Yorku Rangers sa v novom ročníku darí. „Jazdci“ predvádzajú kvalitné výkony a patria medzi elitné celky National Hockey League. Tím z Manhattanu môže byť ale ešte silnejší. Potrebuje ale k tomu svoju dlhoročnú oporu Henrika Lundqvista, ktorého nedávno na tri zápasy vďaka výborným výkonom na striedačku odsunul Antti Raanta. Lundqvist má po 25 odchytaných stretnutiach 91,5% úspešnosť zásahov, čo je vzhľadom k jeho kvalitám a dlhodobému štandardu priemerné číslo.

Ottawa Senators – udržanie si formy

Ottawe momentálne patrí v konferencii siedma priečka. Pred Vianocami sa kanadský tím viezol na víťaznej vlne štyroch výhier v rade. Jediné, čo si môže družina okolo kapitána Erika Karlssona priať je pokračovanie tejto výbornej formy.

Philadelphia Flyers – ďalšia víťazná séria

Len nedávno sa Philadelphii Flyers skončila desaťzápasová šnúra víťazstiev. Pensylvánsky klub sa vďaka nej dostal na postupové pozície do play-off, no „letci“ ešte ani zďaleka nemajú vyhrané. Čaká ich ešte tuhý boj o čo najlepšiu pozíciu v tabuľke. Výrazne pomôcť by im mohla ešte jedna podobná séria výhier.

Pittsburgh Penguins – forma hviezd

Sidney Crosby zmeškal kvôli zraneniu úvod sezóny, no do ročníka doslova vlietol ako víchor. S 24 gólmi vedie tabuľku kanonierov NHL, na konte má 38 kanadských bodov, čo ho v produktivite drží na druhej pozícii. O jeden bod naviac má jeho ruský kolega Jevgenij Malkin. V jeden zápas „zapne“ kapitán, v druhom ruská hviezda. Malkin s Crosbym sa perfektne dopĺňajú a zdá sa, že sú odhodlaní ťahať „tučniakov“ až k obhajobe titulu.

Tampa Bay Lightning – zdravie hráčov

Tampa Bay Lightning patrí medzi najúspešnejšie hokejové celky posledných rokov. Po 35 odohraných zápasoch jej ale v tabuľke patrí až desiata priečka. Výraznou mierou sa pod to podpisujú aj zranenia najväčších opôr tímu. Ben Bishop, Ryan Callahan, Nikita Kučerov, Ondřej Palát a Steven Stamkos. To všetko sú hráči, ktorí budú floridskému tímu dlhodobo chýbať. Zdravie je to, čo tímu „Bolts“ chýba v aktuálnom ročníku najviac.

Toronto Maple Leafs – skúsenosti pre mladé prospekty

Auston Matthews, Mitch Marner, William Nylander. Tento ofenzívny trojlístok by mal o pár rokov vytiahnuť organizáciu Toronta Maple Leafs na samotný vrchol NHL. Ide o mladé hviezdičky, ktoré by mali skôr či neskôr naplniť svoj obrovský potenciál. Mladíci sa už teraz snažia ťahať „javorové listy“ čo to ide, no chýbajú im potrebné skúsenosti, čo sa odráža aj na tabuľkovom postavení Maple Leafs – na play-off strácajú momentálne päť bodov.

Washington Capitals – Stanley Cup

Vlani sa „Caps“ radili medzi najhorúcejších kandidátov na celkový triumf v zámorskej profilige. V základnej časti len ťažko hľadali súpera, strieľali veľa gólov, vzadu sa mohli spoľahnúť na výborne chytajúceho Bradena Holtbyho. Ani tento rok to s tímom z hlavného mesta USA nevyzerá zle, kapitán Alex Ovečkin síce v streleckých štatistikách trochu zaostáva za svojimi súpermi, no celkový herný prejav Washingtonu nie je zlý. Jediným prianím „ovečkinovcov“ je tak zisk vytúženého Stanley cupu.