Main Content

Obrovská pocta pre Mareka Hamšíka. Zaradili ho medzi absolútnu futbalovú smotánku!

pondelok, 26. december 2016 17:17 | Autor: Dávid Lech

Obrovská pocta pre Mareka Hamšíka. Zaradili ho medzi absolútnu futbalovú smotánku!
Obrovská pocta pre Mareka Hamšíka. Zaradili ho medzi absolútnu futbalovú smotánku! | zdroj: © TASR

Populárna futbalová stránka goal.com zverejnila elitnú jedenástku doterajšieho priebehu sezóny. Chýba v nej Lionel Messi či Cristiano Ronaldo, naopak, v strede poľa žiari meno Slováka Mareka Hamšíka.

Do brány redaktori vybrali brankára Stephanea Ruffiera zo Saint-Etienne, ktorý za zápas predvedie priemerne 3,7 zásahov a v aktuálnej sezóne chytil 81,8 percent všetkých striel smerujúcich na jeho bránu.

V obrane sa okrem iného objavilo aj meno hráča Tottenhamu Kylea Walkera, ktorý má spomedzi hráčov na svojom poste najviac asistencií v Premier League (4). Na pozícii stopéra nemôže chýbať opora Parížu Saint-Germain Thiago Silva, ktorý za zápas skompletizuje 78 prihrávok a v aktuálnej sezóne vyhral celkom 75% súbojov o loptu. Virgil Van Dijk zo Southamptonu má dokonca 76-percentnú úspešnosť v súbojoch a pre svoj tím získal už 78 lôpt. Kvarteto v defenzívnom rade uzatvára Cesar Azpilicueta z Chelsea, ktorého prítomnosť na ihrisku dopomohla londýnskemu klubu k zisku 10 čistých kont.

V strede poľa nemôže chýbať Kevin De Bruyne z Manchestru City, ktorý sa pýši deviatimi prihrávkami v Premier League (najviac v lige) a taktiež je druhý v počte vytvorených šancí – 51. De Bruyneovi by v strede poľa pomáhal Thiago Alcantara z Bayernu Mníchov. Žiadny futbalista z Bundesligy sa nemôže pýšiť viacerými dotykmi s loptou, ako má tento 25-ročný futbalista. Vďaka výborným výkonom bol do zostavy zaradený aj Marek Hamšík. Redaktorov zaujalo jeho sedem gólových prihrávok.

V útočnom trojlístku by podľa goal.com nemal chýbať Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý v drese Borussie Dortmund nastrieľal súperom už 16 gólov. Aubameyang by v útoku spolupracoval s osvedčeným kanonierom Chelsea Diegom Costom Alexisom Sanchezom z Arsenalu, ktorý v aktuálnej sezóne strelil 12 gólov a na ďalších šesť prihrával. Zaujímavosťou je, že vo výbere nefiguruje ani jeden hráč z La Ligy. 


(zdroj: goal.com)