Main Content

Trnava ohlásila zmeny v kádri. Pozametala s legionármi a odchovancami

utorok, 27. december 2016 14:09 | Autor: Filip Chudý

Trnava ohlásila zmeny v kádri. Pozametala s legionármi a odchovancami
Trnava ohlásila zmeny v kádri. Pozametala s legionármi a odchovancami | zdroj: © TASR

Vedenie trnavského klubu oznámilo ďalšie zmeny v kádri. Tie sa najviac dotknú legionárov a odchovancov klubu. Kto nedobrovoľne opúšťa trnavskú loď?

Trnava pokračuje pred jarnou častou so zmenami vo svojom kádri. Ako je známe, už ju posilnil Brazílčan Kerlon a nové zmluvy dostali defenzívny univerzál Martin Tóth a ľavý obranca Oliver Janso. No jej dres si už určite neoblečie taliansky útočník Edoardo Ceria. „Ten prichádzal na poslednú chvíľu s tým, že ho kompletne platila Atalanta Bergamo. Taliansky klub mal záujem, aby sa u nás rozohral. Nevyšlo to ani z jednej strany,“ konštatoval pre klubový web generálny manažér Trnavy Pavel Hoftych.

Už počas jesene skončila aj ďalšia letná posila Brazílčan Éder. Namále má aj tretia letná legionárska posila Trnavy Francúz Loic Gagnon, ktorý dostane podľa klubovej stránky počas zimnej prestávky poslednú šancu presvedčiť.

Odchovanec Trnavy Filip Deket, ktorý sa dočkal v lete novej zmluvy, ale následne sa zranil, bol preradený podľa spartak.sk do juniorky, pričom v klube budú riešiť aj jeho zmluvu. Z ďalších mladých hráčov, ktorí dostali na jeseň šancu, bude na jar pokračovať iba útočník Daniel Dubec a defenzívny univerzál Matej Oravec. Pätica Róbert Richnák, Boris Bališ, Denis Horník, Lukáš MihálikFilip Bango sa presúva do juniorky. Prví dvaja menovaní môžu odísť, keďže nemajú profesionálne zmluvy.

Vedenie trnavského klubu na jar nepočíta ani so službami útočníka Matúša Pauknera, ktorý sa vinou zranení nedokázal výraznejšie presadiť. Trnava ho pošle na hosťovanie, záujem majú podľa trnavskej klubovej stránky Zlaté Moravce-Vráble, podobný prípad je Privat Yao z Pobrežia Slonoviny, ktorý tiež môže odísť na hosťovanie do ViOn-u. Týmto smerom má namierené aj Erik Ujlaky, ktorý podľa spartak.sk s týmto klubom dokončuje posledné detaily pred podpisom zmluvy. Naopak, do Trnavy zatiaľ na skúšku príde 25-ročný kamerunský útočník Roland Ngah.