Main Content

Vianočné priania tímov NHL – Západná konferencia

utorok, 27. december 2016 18:00 | Autor: Dávid Lech

Vianočné priania tímov NHL – Západná konferencia
Vianočné priania tímov NHL – Západná konferencia | zdroj: TASR, pixabay

Predstavujeme 30 „darčekov,“ ktoré by potrebovali jednotlivé tímy NHL nájsť pod vianočným stromčekom. V druhej časti sa venujeme tímom Západnej konferencie.

Anaheim Ducks – zrušenie klauzuly Kevina Bieksu

Anaheim Ducks má pred expanzným draftom poriadnu dilemu. Zvoliť možnosť ochrany 8 hráčov a 1 brankára bez rozlišovania postov alebo ochrániť 7 útočníkov, 3 obrancov a 1 brankára? V prípade prvého variantu by zrejme prišli o jedného kvalitného útočníka, ak zvolia druhý variant, rozlúčiť sa budú musieť s jedným elitným bekom z trojlístku Cam Fowler, Hampus Lindholm a Sami Vatanen – na zoznam totižto musí byť dopísaný predražený skúsený harcovník Kevin Bieksa, ktorý má v zmluve zakotvenú klauzulu o tom, že môže byť vymenený len v prípade jeho súhlasu. „Káčeri“ by si tak zrejme najviac pod stromček priali zrušenie tejto klauzuly.

Arizona Coyotes – viac času pre mladíkov

Arizona Coyotes má veľmi veľký potenciál. V tíme má množstvo mladých hviezd na čele s Maxom Domim, Anthonym Duclairom, Claytonom Kellerom, Jakobom Chychrunom či Dylanerom Stromeom a Christianom Dvorakom. To všetko sú hráči, ktorí majú potenciál stať sa hviezdami NHL. V mladom veku sa od nich ale očakáva príliš veľa. Všetko, čo Yotes potrebujú je preto dostatok času na rozvoj mladých pušiek.

Calgary Flames – vzrastajúca forma opôr

Calgary Flames nevstúpili do nového ročníka v najlepšej forme. Vlna kritiky sa valila predovšetkým na ofenzívne opory Seana Monahana a Johnnyho Gaudreaua. Výkony oboch hokejistov, ktorí len nedávno predĺžili s kanadským tímom zmluvy o osem rokov sa ale časom zlepšujú a obaja sú momentálne v dobrej fazóne. „Horiace céčka“ si tak môžu priať, aby im forma vydržala. Calgary je v Západnej konferencii momentálne na ôsmej postupovej priečke do play-off.

Chicago Blackhawks – vyrovnanosť výkonov

Chicago Blackhawks patrí v aktuálnom ročníku medzi najlepšie tímy National Hockey League. Napriek tomu „jastrabom“ ešte niečo chýba. Je to vyrovnanosť výkonov. V niektorých zápasoch sa hráči Chicaga na ľade márne hľadajú, naopak, niekedy svojou hrou pripomínajú sezóny, v ktorých to dotiahli až na samotný vrchol.

Colorado Avalanche – lákavá ponuka na trade

„Lavíny“ sú s 25 bodmi najhorším celkom zámorskej profiligy. Zdá sa, že v organizácii Denveru niečo nefunguje a preto sa čoraz viac hovorí o veľkej výmene viacerých opôr tímu. Výhodná ponuka na trade by zrejme v súčasnej situácii vedenie klubu potešila najviac.

Dallas Stars – vlaňajšia sezóna
Texaský celok vlani v základnej časti opanoval celú Západnú konferenciu a hovorilo sa o ňom ako o horúcom kandidátovi na zisk Stanley Cupu. „Hviezdy“ ale v play-off kvôli priemernej defenzívne vyhoreli. V lete navyše napriek mnohým špekuláciám svoju obranu vôbec neposilnili, čo sa odráža aj na výkonoch tímu. O minulej sezóne sa hráčom Dallasu môže len snívať, v tabuľke im patrí desiata priečka a v ďalších mesiacoch ich čaká tuhý boj o postup do play-off.

Edmonton Oilers – už prežívajú Vianoce

Pri pohľade do tabuľky musí byť každému jasné, že v Edmontone Oilers prežívajú doslovne šťastné a veselé Vianoce. So 42 bodmi sú štvrtým najlepším tímom Západnej konferencie, generačný talent Connor McDavid je najproduktívnejším mužom ligy a po nekonečných sezónach, v ktorých sa „olejári“ potácali na chvoste tabuľky svitá tímu z Alberty na hviezdne časy.

Los Angeles Kings – vylepšiť výkony

Kalifornský klub podáva veľmi nevyrovnané výkony. Kapitán tímu Anže Kopitar sa výkonnostne trápi a tímu rozhodne neprospelo ani dlhodobé zranenie tímovej jednotky Jonathana Quicka. Slovák Peter Budaj sa solídne zhostil úlohy náhradníka, no hra jeho spoluhráčov pred ním miestami pripomína hokejovú grotesku. Kings sa zatiaľ držia na postupových pozíciách do play-off, no ak nevylepšia svoj herný prejav, čoskoro môžu v tabuľke klesnúť.

Minnesota Wild – ďalší zápas!

Minnesota Wild si na Vianoce nepraje nič iné len ďalší zápas. „Divosi“ sa vezú na 10-zápasovej víťaznej vlne, sú druhým najlepším tímom Západnej konferencie a tento rok o nich možno hovoriť ako o „čiernom koňovi“ zámorskej profiligy.

Nashville Predators – chceme späť Webera

Nashville Predators sa rozhodol vymeniť lídra svojho tímu Shea Webera do Montrealu Canadiens za P.K. Subbana. Nová akvizícia sa v „meste country“ rozhodne nestratila, no Weber v tíme citeľne chýba, čo sa odráža aj na výkonnosti tímu.

San Jose Sharks – zlepšiť umiestnenie z minulej sezóny

Jediným prianím San Jose Sharks po vlaňajšej finálovej prehre s Pittsburghom Penguins je vylepšenie umiestnenia z minulej sezóny, čo by znamenalo zisk Stanley Cupu pre kalifornský klub, ktorému pred vianočnou prestávkou v Západnej konferencii patrila tretia priečka.

Saint Louis Blues – vylepšenie obrany

Hráči Blues sú dlhé roky známi svojou prepracovanou defenzívou. Tento rok to ale neplatí. So 103 inkasovanými gólmi majú šiestu najhoršiu obranu v lige. Na takéto štatistiky zverencov Kena Hitchcocka nie sme zvyknutí a St. Louis to taktiež stojí lepšie postavenie v tabuľke.

Vancouver Canucks – plán na prestavbu kádra

Vancouver Canucks sa radí medzi najhoršie celky aktuálnej sezóny. Kanadskému klubu sa vôbec nedarí a čoraz viac sa hovorí o nutnosti prestavby celého tímu. Obeťami by sa mohli stať aj švédske dvojičky Daniel a Henrik Sedinovci. Plán ako prestavať káder by sa vedenie Nucks určite hodilo.

Winnipeg Jets – Laineho 50-gólová sezóna

Fínsky nováčik Patrik Laine to má našliapnuté k 50-gólovej sezóne, čo by bol pre mladého hokejistu obrovský úspech, ktorý by mu zrejme zabezpečil zisk Calder Trophy pre najlepšieho nováčika ligy. Winnipeg tento rok nemôže pomýšľať na výraznejší úspech, no fínsky hokejista je budúcnosťou kanadského klubu a jeho výkony by mohli už tento rok doviesť klub do vytúženého play-off.

Vegas Golden Knights – ochranná známka na meno

Nováčik NHL pre sezónu 2017/2018 z Las Vegas si po dlhom rozhodovaní zvolil meno Golden Knights. To ale majiteľovi Billovi Foleyovi robí značné problémy s licenciou. Pod stromček by si tak predstavitelia klubu najradšej našli ochrannú známku na svoje meno „zlatí rytieri.“