Main Content

Pedro prezradil tajomstvo úspechu Conteho. Porovnal výhry v Barcelone a Chelsea

streda, 28. december 2016 16:23 | Autor: Dávid Lech

Pedro prezradil tajomstvo úspechu Conteho. Porovnal výhry v Barcelone a Chelsea
Pedro prezradil tajomstvo úspechu Conteho. Porovnal výhry v Barcelone a Chelsea | zdroj: © TASR

Hráč Chelsea Pedro Rodriguez sa po novom vyjadril k skvelej víťaznej sérii svojho tímu. Prezradil, v čom tkvie tajomstvo úspechu Antonia Conteho a tiež porovnal náročnosť líg i víťazných sérií v La Lige a Premier League.

Vlani sa rozhodol po dlhých rokoch opustiť tím Barcelony a upísal sa anglickej Chelsea. Prvá sezóna z jeho strany nebola ideálna, čo si sám uvedomoval, no tento rok herne i výkonnostne pookrial a radí sa medzi najväčších ťahúňov aktuálneho lídra Premier League.

Londýnsky klub si drží fantastickú 12-zápasovú víťaznú šnúru. Naposledy na domácej pôde nedal šancu Bournemouthu, ktorý zdolal rozdielom triedy 3:0. Stanovil nový klubový rekord a poškuľuje po tom ligovom, ktorý drží rival z Arsenalu, ktorému sa podarilo zvíťaziť celkom 14-krát bez prerušenia.

V bývalom katalánskom pôsobisku Pedro zažil viacero úchvatných víťazných sérií a tak 12 výhier s aktuálnym zamestnávateľom má s čím porovnávať. Rozdiely sú ale podľa 29-ročného futbalistu markantné. „Nie je to pre mňa nič nové, ale v týchto ligách sú rozdiely. Tu je to iné. V Barcelone je normálne ťahať dlhú víťaznú šnúru a niekedy je to tam príliš ľahké. V Španielsku je to veľmi odlišné. Barca má množstvo príležitostí vyhrať zápasy, kým v Anglicku je to omnoho náročnejšie, pretože súperi sú kvalitnejší. Môžete to vidieť týždeň čo týždeň – elitné tímy prehrávajú s klubmi z chvosta tabuľky, pretože každý tím je veľmi dobrý a konkurencia veľmi veľká,“ porovnal kvalitu La Ligy a Premier League v rozhovore pre telegraph.co.uk.

Čo vôbec stojí za úspechom klubu zo Stamford Bridge? Je to nepochybne tréner Antonio Conte, čo potvrdil aj jeho zverenec. Jedným k kľúčových prvkov Taliana, ktoré vniesol do hry Chelsea je prekvapujúco dôvera. „Vložil do všetkých hráčov dôveru a tak sme začali vyhrávať zápasy. Úplne jednoducho. Prejavil nám dôveru, vieru v nás všetkých, že môžeme vyhrávať zápasy, že môžeme vyhrať ligu.

Práve dôvera od ich kormidelníka hráčom pomáha najviac. Práve v tom je podľa Pedra veľký rozdiel oproti vlaňajšej sezóne. Ďalším kľúčovým faktorom je fyzická pripravenosť hráčov. „Pracoval som s mnohými manažérmi, ale Conte má jednoznačne najtvrdšie tréningy. Je to ale veľmi dobré, pretože to prináša výsledky.

Trénera Conteho si už azda nik nevie predstaviť bez jeho povestnej gestikulácie a hlasného komentovania počas zápasov. „Je silný charakter a vášnivý muž s množstvom emócií. Len kričí a kričí na každého a myslím, že to každému trochu pomáha, aby zo seba vydal viac. Počujem ho počas zápasu, je nemožné ho nepočuť!

Päťnásobný šampión La Ligy v závere rozhovoru dal jasne najavo, aký je jeho najväčší futbalový sen: „Chcel by som vyhrať Premier League, pretože je to najkvalitnejšia liga sveta a myslím si, že pôsobenie v nej je pre moju kariéru veľmi dobré,“ uzavrel pre telegraph.co.uk svoje rozprávanie.