Main Content

Je to hanba! Slovensko vyrovnalo historický negatívny rekord MS do 20 rokov

streda, 28. december 2016 16:22 | Autor: Dávid Lech

Je to hanba! Slovensko vyrovnalo historický negatívny rekord MS do 20 rokov
Je to hanba! Slovensko vyrovnalo historický negatívny rekord MS do 20 rokov | zdroj: © TASR

Včerajší výkon slovenských juniorských reprezentantov nemožno označiť inak ako hanebný. Našim hráčom sa podarilo vyrovnať 16 rokov starý negatívny rekord MS do 20 rokov.

Kanadský brankár Connor Ingram v nočnom súboji MS do 20 rokov dokráčal k azda najľahšiemu čistému kontu v kariére. K udržaniu shutoutu mu stačilo pokryť chabých 6 striel slovenských hokejistov. Po zápase sa potom znudený ochranca svätyne označil za najslabšieho hráča svojho tímu.

Slováci vďaka ofenzívnej nemohúcnosti vyrovnali šestnásť rokov starý rekord, na ktorý poukázala oficiálna stránka juniorského svetového šampionátu worldjunior2017.com, keď 27. decembra 2000 bieloruskí reprezentanti vyslali pri prehre 1:12 s Ruskom na bránu súpera rovnako 6 pukov.

Prepad slovenského hokeja je zreteľný a i keď naši hokejisti utŕžili na predchádzajúcich šampionátoch aj zdrvujúcejšie prehry, signál ofenzívnej nemohúcnosti sa nedá prehliadnuť a treba naň upozorniť. Pokojne aj na začiatku turnaja a takým silným označeným ako HANEBNÝ.

Nenasadzujme si ružové okuliare na oči, dnes v noci s USA s veľkou pravdepodobnosťou opäť prehráme. Chceme však vidieť odvážnejšie Slovensko v útoku. Ak nedokážeme už ani vystreliť, načo je nám projekt dvadsiatky v Tipsport lige? „Títo hráči nemajú čo robiť v extralige,“ povedal Peter Bartoš pre hokej.sk o "dvadsiatkároch" po zápase s Košicami, v ktorých sa celý zápas len bránili, podobne ako proti Kanade. Ak sa herný prejav našej reprezentácie v ďalších zápasoch nezmení, môžeme jeho slová podčiarknuť.