Main Content

Bývalý hráč West Hamu: To, čo má v sebe Ibrahimovič sa nedá naučiť

streda, 28. december 2016 16:32 | Autor: Squashmaster

Bývalý hráč West Hamu: To, čo má v sebe Ibrahimovič sa nedá naučiť
Bývalý hráč West Hamu: To, čo má v sebe Ibrahimovič sa nedá naučiť | zdroj: © TASR

Bývalý útočník londýnskych kladivárov z West Hamu Dean Ashton pre portál goal.com porovnal mimoriadne schopnosti švédskeho útočníka Zlatana Ibrahimoviča k niekdajším ikonickým legendám Chelsea, Arsenalu Londýn či Manchestru United.

Ashton bol považovaný za veľmi talentovaného stredného útočníka, avšak v roku 2009, keď mal len 26 rokov, musel predčasne skončiť futbalovú kariéru pre dlhotrvajúce zranenie s kolenom. Napriek tomu, že Ibrahimovič má už 35 rokov, góly stále dáva ako na bežiacom páse. O tom presvedčuje aj v drese Manchestru United, kde je momentálne jednoznačne najlepším strelcom tímu a zároveň druhým najlepším strelcom celej Premier League (stráca iba jeden gól na najlepšieho strelca ligy Diega Costu z Chelsea). V tomto kalendárnom roku zaznamenal Ibrahimovič už 50 gólov a obdivuhodnú štatistiku si bude môcť ešte vylepšiť na Silvestra, kedy Red Devils narazia na Middlesbrough.

Ashton patrí k tým, ktorí výkony nestarnúceho Ibru obdivujú."Vo futbale sa môžete naučiť veľa vecí, ale nie to, čo má Ibra. To má iba niekoľko hráčov. Do tejto skupiny by som zaradil Teddyho Sheringhama, Denisa Bergkampa a Gianfranca Zolu. Tento typ hráča nie je o rýchlosti. Nemyslím tým, že je pomalý. Hráčov nepredbieha, to nie je jeho spôsob hry," povedal dnes 33-ročný Ashton pre portál goal.com.