Main Content

Ryan Giggs je jedným z horúcich kandidátov na trénera klubu v Premier League

štvrtok, 29. december 2016 15:01 | Autor: Squashmaster

Ryan Giggs je jedným z horúcich kandidátov na trénera klubu v Premier League
Ryan Giggs je jedným z horúcich kandidátov na trénera klubu v Premier League | zdroj: © TASR

Bob Bradley sa stal vôbec prvým americkým trénerom v anglickej Premier League, keď Swansea prebral 3. októbra. Avšak už po 85 dňoch na lavičke Labutí skončil.

 

Američan v jedenástich dueloch získal z 33 možných bodov len 8 a Swansea sa ocitlo na predposlednom mieste v anglickej lige, čo pre Bradleyho znamenalo vyhadzov.

V súvislosti s uvoľneným trénerským miestom sa hovorí o viacerých kandidátoch, vrátane bývalého trénera Leicestru Nigela Pearsona, či čerstvého ex-trénera Crystal Palace Alana Pardewa, avšak najhorúcejšími kandidátmi sú podľa BBC (http://www.bbc.com/sport/football/38449861) dvaja Walesania. Prvým je tréner národnej reprezentácie Chris Coleman, ktorý senzačne priviedol Wales až do semifinále nedávneho EURA a druhým je legenda Manchestru United Ryan Giggs.

Giggs po skončení aktívnej futbalovej kariéry bol prvým trénerom United štyri zápasy, avšak asistenta robil tak Davidovi Moyesovi, ako aj Louisovi van Gaalovi. S klubom, ktorému obetoval celú futbalovú kariéru, sa rozlúčil v júli po vymenovaní Josého Mourinha za hlavného trénera.

O Giggsovi sa už hovorilo ako o potenciálnom trénerovi Swansea, a to práve pred príchodom Bradleyho. Podľa Reneho Meulensteena, bývalého trénera United, by Giggs do Swansea zapadol.

"Nastal preňho správny čas? Niekde musí začať. A Swansea by bol z mnohých pohľadov preňho vhodné riešenie. Klub potrebuje vyriešiť niekoľko problémov, pretože stratil stabilitu, ktorá vykazoval v posledných piatich rokoch," povedal Holanďan, ktorý momentálne vedie izraelský tím Maccabi Haifa.