Main Content

Jurgen Klopp: Manchester City bola pre Guardiolu tá správna výzva

piatok, 30. december 2016 13:41 | Autor: Squashmaster

Jurgen Klopp: Manchester City bola pre Guardiolu tá správna výzva
Jurgen Klopp: Manchester City bola pre Guardiolu tá správna výzva | zdroj: © TASR

Pep Guardiola nezažíva na lavičke Manchestru City práve vydarené obdobie. Tretie miesto a sedembodová strata na vedúcu Chelsea je vodou na mlyn pre všetkých "hejterov" tohto španielskeho lodivoda.

Nemecký tréner FC Liverpool Jürgen Klopp si však myslí, že Manchester City bol pre Pepeho tou správnou voľbou, pretože je to výzva a tréner Guardiolových kvalít by nemal prijímať jednoduché ponuky: "Na Britské ostrovy prišiel s otvorenými očami. S určitosťou viem povedať, že mal ľahšie ponuky v ľahších ligách. Mohol ísť kdekoľvek, ale prišiel do City. Bol si stopercentne istí o tom, že to je veľká výzva," povedal Klopp pre portál goal.com.

Klopp sa s Guardiolom stretával tvárou v tvár aj v nemeckej lige, kde Guardiola trénoval Bayern a Klopp hlavného soka z Dortmundu. Napriek tejto rivalite Klopp ďalej chválil Guardiolu: "Keď prídete do Barcelony ako nový tréner, povedia vám: Mimochodom, nezabudnite, že hráme tak, ako sme hrali pod Guardiolom. To je ten najväčší vplyv, ktorý tréner môže na klub mať. Bayern Mníchov miloval roky strávené pod jeho vedením. Je to fantastický tréner."

Guardiolova trénerská púť bola zatiaľ impozantná. V Barcelone získal 3 tituly v La Lige, 2 víťazstvá v španielskom pohári a dva triumfy tak v Lige majstrov, ako aj Superpohári a MS klubov. A to všetko len za 4 sezóny! V roku 2013 prišiel do bavorskej metropoly, kde s Bayernom za tri roky vyhral 3 majstrovské tituly v Bundeslige, MS klubov, Superpohár, ako aj dve víťazstvá v nemeckom pohári. Z tohto dôvodu by sa sezóna bez trofeje pre Guardiolu rovnala veľkému neúspechu.