Main Content

Hamšík druhý najlepší v Európe, nechal za sebou veľké hviezdy

sobota, 31. december 2016 11:38 | Autor: Filip Chudý

Hamšík druhý najlepší v Európe, nechal za sebou veľké hviezdy
Hamšík druhý najlepší v Európe, nechal za sebou veľké hviezdy | zdroj: © TASR

Slovenský futbalista Marek Hamšík aj naďalej boduje v rôznych anketách a rebríčkoch za rok 2016. V dôležitom ukazovateli je dokonca druhý najlepší hráč v Európe!

Taliansky športový denník Gazzetta dello Sport uverejnil viacero zaujímavých štatistických ukazovateľov, v ktorých sa slovenský futbalista Marek Hamšík umiestnil na popredných pozíciách. Najviac zaujalo to, že v kalendárnom roku 2016 mal na svojom konte v súčte až 3278 úspešných prihrávok, čo mu vynieslo prvé miesto v talianskej Serii A, pričom na starom kontinente ich mal viac už len 34-ročný taliansky futbalista narodený v Brazílii Thiago Motta z Paríža Saint-Germain (3613 prihrávok).

Slovenský futbalový klenot tak nechal za sebou všetky veľké futbalové hviezdy na čele s hráčmi Realu Madrid a FC Barcelona. Na treťom mieste sa umiestnil Hamšíkov brazílsky klubový spoluhráč Jorginho, ktorý presne našiel spoluhráča v roku 2016 3081-krát. Tesne za ním sa umiestnil Nemec Toni Kroos z Realu Madrid s 3028 presnými prihrávkami a piaty je jeho krajan Julian Weigl z Borussie Dortmundu (2847 prihrávok).

Čo sa týka počtu zápasov, v tomto smere obsadil Marek Hamšík v rámci Serie A tretiu pozíciu, keď nastúpil na 47 stretnutí, v počte odohraných minút je na piatom mieste (3938 minút). Rovnaké miesto mu patrí aj v ďalšej štatistike, ktorá dokazuje jeho výnimočnosť, keďže sa jedná o defenzívnu štatistiku. Ide totiž o počet získaných lôpt, ktorých náš reprezentant získal v roku 2016 až 276.