Main Content

Upečie sa prestup roka? Postarať sa oň môže Colorado Avalanche

sobota, 31. december 2016 18:15 | Autor: Dávid Lech

Upečie sa prestup roka? Postarať sa oň môže Colorado Avalanche
Upečie sa prestup roka? Postarať sa oň môže Colorado Avalanche | zdroj: © TASR

(Pod)priemerné výkony Colorada Avalanche v aktuálnej sezóne zrejme vedenie klubu prinútia urobiť nemilosrdné škrty v kádri. Doplatiť by na nich mohli aj najväčšie hviezdy tímu. Postarajú sa „lavíny“ o prestupovú bombu roka?

S chabým ziskom 25 bodov v 35 stretnutiach sa Colorado Avalanche nachádza v absolútnom suteréne National Hockey League. Na postupovú priečku tri mesiace od začiatku sezóny stráca 14 bodov a všetko nasvedčuje tomu, že celok z Denveru predčasne stratil celú sezónu. To sa, pochopiteľne, nepáči generálnemu manažérovi Joeovi Sakicovi, ktorý sa rozhodol konať.

Doplatiť by na to mali najväčšie hviezdy klubu Matt Duchene, Gabriel Landeskog a Nathan MacKinnon, na ktorých hlavy sa valí obrovská kritika. Renomovaní redaktori TSN Bob McKenzie a Darren Dreger po novom pripustili, že organizáciu „lavín“ čaká skutočná lavína. Predmetom prestupu by sa mohli stať Matt Duchene i Gabriel Landeskog. Istú pozíciu v tíme nemá ani Nathan MacKinnon.

Podľa redaktora ESPN Craiga Custancea by najväčšiu pozornosť ostatných klubov mal pútať Matt Duchene, ktorý v aktuálnom ročníku pozbieral 24 bodov za bilanciu 13+11. Vďaka trinástim presným zásahom je najlepším strelcom tímu a v tabuľke plus/mínus je na tom s ôsmimi mínuskami lepšie ako spomínaní kolegovia Landeskog (-10) a MacKinnon (-13).

Stránka thehockeynews.com špekuluje o možnej výmene Colorada Avalanche a Carolinou Hurricanes. Dôvodom je, že „Avs“ chýba prvotriedny obranca a generálny manažér Caroliny Hurricanes Ron Francis disponuje viacerými kvalitnými bekmi na čele s Justinom Faulkom a veľmi perspektívnymi Noahom Hanifinom a Jaccobom Slavinom.

Ďalším adeptom na uskutočnenie výmeny s Coloradom Avalanche je organizáciu Anaheimu Ducks. Kalifornský klub má k dispozícii trojlístok veľmi kvalitných zadákov Cama Fowlera, Hampusa Lindholma a Samiho Vatanena. V rámci výmeny za Gabriela Landeskoga by sa do Denveru mohol údajne sťahovať prvý menovaný. „Káčeri“ totiž v aktuálnej situácii riskujú, že o jedného z trojice menovaných prídu na expanznom drafte, vďaka čomu by sa vyhli tejto nepríjemnej situácii a navyše by získali talentovaného útočníka na post ľavého krídelníka.

Zatiaľ ide len o špekulácie, no skôr či neskôr Colorado bude musieť konať. Všetko nasvedčuje tomu, že milovníci veľkých prestupov sa majú na čo tešiť. „Lavíny“ záver prestupového obdobia či letné výmeny poriadne obohatia.