Main Content

Černáka chvália v zámorí. Zaradil sa medzi elitnú smotánku

pondelok, 2. január 2017 18:08 | Autor: Dávid Lech

Černáka chvália v zámorí. Zaradil sa medzi elitnú smotánku
Černáka chvália v zámorí. Zaradil sa medzi elitnú smotánku | zdroj: © TASR

Slovensko na MS do 20 rokov zatiaľ veľa vody nenamútilo. Náš kapitán Erik Černák je však zo strany ligy CHL, kde momentálne pôsobí, chválený.

Kapitán slovenského juniorského výberu na MSJ 2017 sa zaradil po bok Kanaďana Dylana Stromea, Čecha Filipa Hroneka, Fína Olliho Juoleviho, Švajčiara Calvina Thurkaufa a Dána Alexandra Truea ako jeden zo šiestich kapitánov na tohtoročnom šampionáte pôsobiacich v Central Hockey League.

Na juniorských majstrovstvách sveta pôsobí hneď 55 hokejistov z CHL a okrem spomínanej pätice bol na oficiálnej stránke ligy chl.ca vyzdvihnutý aj Slovák Erik Černák. Spoluhráč Dylana Stromea bol chválený predovšetkým za svoj prínos pre slovenský mančaft. A je tu ešte jedna zaujímavosť. Draftová 43ka Los Angeles Kings z roku 2015 sa stala len desiatym hráčom histórie, ktorá nastúpila na svoj štvrtý juniorský šampionát v kariére.

Líder slovenského tímu dnes večer nastúpi v štvrťfinále proti Švédsku do svojho 20. zápasu na MSJ, vďaka čomu sa zaradí na delené 54. miesto v historických štatistikách. Na konto si v 19 dueloch pripísal dva kanadské body za asistencie. V roku 2015 sa radoval zo senzačného zisku bronzovej medaily.