Main Content

REBRÍČEK: TOP10 bodyčekov sezóny v NHL

pondelok, 6. jún 2011 19:01 | Autor: Dávid Košút

REBRÍČEK: TOP10 bodyčekov sezóny v NHL
REBRÍČEK: TOP10 bodyčekov sezóny v NHL | zdroj: Dávid Košut pre Sport7.sk, foto SITA

Hokej je bez diskusie najrýchlejším kolektívnym športom na svete. Divákov láka nie len svojou rýchlosťou a kombinačnou hrou, ale aj tvrdými stretmi, ktoré občas zdvíhajú z kresiel aj tých najtvrdších chlapov. Hráči, ktorí nastupujú na ľadovú plochu v NHL počítajú s tým, že sa im občas ujde nejaký tvrdý ‘‘hit‘‘, no oveľa radšej ich rozdávajú svojim protihráčom.

Práve korčuliari za veľkou mlákou sú bez pochýb najlepšie pripravení po fyzickej stránke. Po každom stretnutí sa materiály zámorských televíznych štábov obohacujú o ďalšie nádherné bodyčeky, ktorých je v Európe podstatne menej. Rebríček tých najtvrdších, prípadne ak chcete najkrajších, z tejto sezóny vám prinášame v našom exkluzívnom článku.

10. Zákrok Travisa Hamonica na Matta Cooka



‘‘Súboj titanov‘‘ alebo ‘‘Kto z koho‘‘, aj tak by sme mohli nazvať túto situáciu. Iba 20-ročný Travis Hamonic, známy svojou tvrdou hrou v mládežníckych súťažiach poslal k zemi skúseného Matta Cooka. 32–ročný hráč Pittsburghu Penguins a držiteľ Stanleyho pohára išiel po nahraný puk síce sebavedomo, no Hamonic, o 5 kíl ťažší a 8 cm vyšší stĺp ostal na nohách.

9. Drew Doughtyho hit na Taylora Halla




Zápas Západnej konferencie medzi Edmontonom Oilers a LA Kings bol podobne ako väčšina zápasov v NHL bohatý na tvrdé bodyčeky. Za stavu 2:2 sa mladý Taylor Hall, hráč edmontonských ‘‘oceliarov‘‘, po nahrávke Pennera rútil cez modrú čiaru. Do cesty sa mu postavil Drew Doughty, ktorý tohto 19-ročného útočníka nekompromisne zastavil.  Ako to už býva v hokeji zvykom, po tomto tvrdom, no čistom hite sa okamžite strhla bitka.

8. Folignov bodyček na Mikea Greena



Počas powerplay je každý súboj o puk rozhodujúci. Uvedomoval si to aj Nick Foligno, ktorý nedovolil vyviesť hru z vlastného pásma domácemu obrancovi Mikovi Greenovi a tvrdým bodyčekom ho poslal k zemi.

7. Colaiacovov hip check Keithovi Ballardovi




Hneď úvodná minúta prvej tretiny v stretnutí Vancouver Canucks - St.  Louis Blues sa niesla v znamení vyhrotených emócií, po tom čo hráč Vacnouveru Canucks, Keith Ballard, nechal cez seba ‘‘preletieť‘‘ Carla Colaiacova. Stroj na bodyčeky, ako prezývajú  Ballarda, predviedol počas sezóny podobných hitov niekoľko a v našom rebríčku preto rozhodne nemohol chýbať.

6. Dion Phaneuf prehodil Dana Tyrella na striedačku



Nasleduje hit, po ktorom sa hráč ocitne na súperovej striedačke. ‘‘Šťastlivcom‘‘ sa stal Dan Tyrell, ktorého hneď po úvodnom buly zápasu medzi Tampou Bay a Torontom atakoval Dion Phaneuf. Práve Phaneuf je jedným z mála hráčov, ktorí na seba nenechajú dlho čakať a hneď od úvodného hvizdu si budujú rešpekt na ľade. Jemu sa to v tomto zápase jednoznačne podarilo.

5. Robyn Regehr verzus Martin St. Louis




Aj za stavu 4:2 pre Calgary Flames mali hráči domácich ‘‘plameňov‘‘ poriadne naostrené zuby. Dôkazom toho bol tvrdý hit Robyna Regehra na Martina St. Louisa. Skúsený veterán Tampy Bay St. Louis korčuľoval pre puk do rohu klziska, no tam ho Regehr parádne pritlačil o mantinel. 20-kilový rozdiel medzi týmito hráčmi je na videu okamžite badateľný.

4. Sean O’Donnellov hit na Evandera Kanea



V zápase východnej konferencie nastúpila Atlanta Thrashers v domácom prostredí proti Philadelphii Flayers. Zápas, ktorý napokon vyhrali hostia, sa nezaobišiel bez množstva tvrdých hitov. Najkrajším z nich bol bodyček O’Donella na Evandera Kanea. Názorný príklad toho, ako zabrániť útočníkovi prejsť beztrestne až k bránke si zaslúžil štvrté miesto v našom rebríčku.

3. Stret dvoch ruských rýchlikov



Ovečkin verzus Malkin - dlhodobá otázka, alebo ak chcete fráza, zámorských novinárov a najmä špekulantov. Hoci ide o spoluhráčov z ruskej „zbornej“ počas dlhej sezóny v NHL sa stretávame s množstvom tvrdých bodyčekov medzi nimi samými. Ťažko povedať, či ide o obrovskú rivalitu, ktorá medzi nimi panuje, alebo skôr o nevyriešené osobné spory. Mnohí fanúšikovia hokeja, najmä toho zámorského, dobre vedia, v akom duchu sa nesú zápasy medzi Washingtonom Capitals a Pittsburghom Penguins. Nie je to prvýkrát, čo si Ovečkin nasmeroval svoje robustné telo priamo na Malkina. A opäť to stálo za to...

2.  Zákrok Dion Phaneufa na Tuoma Ruutuho



Vraciame sa k nekompromisnému Dionovi Phaneufovi, ktorý sa tentoraz ‘‘obul‘‘ do fínskeho útočníka, hrajúceho za Carolinu Huricannes, Tuoma Ruutuho. Severan, ktorý sa sústredil na spracovanie puku inkasoval nádherný hit, ktorý si od náš zaslúžil umiestnenie na striebornej pozícií.

1. Tvrdý bodyček Jordina Tootoa na Michaela Frolíka



Fanúšikovia Nashvillu odchádzali z domácej arény po stretnutí s Panthers určite spokojní. Či už vďaka priaznivému výsledku (3:0), stopercentnému výkonu brankára, alebo pre viaceré tvrdé bodyčeky ich miláčika Jordina Tootoa. Najtvrdší a najkrajší z nich inkasoval Čech Michael Frolík. Pri tom ako sa snažil spracovať puk ho Tooto narazil tak efektne, že Frolík bol absolútne bez šance. Pri záberoch nám ešte stále tuhne krv v žilách. Hoci išlo o čistý bodyček, nejeden hokejový odborník by vzhľadom na bezpečie hráčov podobné zákroky zakázal.