Main Content

Slovan má na lane veľkú posilu, k belasým mieri český reprezentant

utorok, 3. január 2017 09:28 | Autor: Filip Chudý

Slovan má na lane veľkú posilu, k belasým mieri český reprezentant
Slovan má na lane veľkú posilu, k belasým mieri český reprezentant | zdroj: © TASR

Pomaly sa roztáča prestupový kolotoč aj na Slovensku, pričom prvú naozaj veľkú rybu by mohol uloviť Slovan. Podľa zahraničných zdrojov k belasým mieri hráč základnej zostavy českej reprezentácie.

Slovan Bratislava začne už v stredu ako prvý fortunaligový klub zimnú prípravu. Jej významnú časť absolvuje v Turecku, kde strávi vyše tri týždne. A mohla by tam s ním cestovať už aj prvá zimná posila, ktorou by sa mohol stať český reprezentant Lukáš Droppa. S touto informáciou vyšiel web isport.cz.

Po jeseni skončil Droppa v ruskom klube Tom Tomsk, ktorý si nebol podľa českého zdroja schopný plniť svoje finančné záväzky, preto sa 27-ročný defenzívny stredopoliar schopný hrať aj na oboch krajoch obrany rozhodol pre zmenu. Podľa isport.cz sa spájal so Slaviou Praha, záujem oňho prejavil aj belgický Standard Liege (v nedávnej minulosti ho viedol tréner belasých Ivan Vukomanovič), ale vraj prestupovú bitku o Droppu zrejme vyhral Slovan. „Liege má záujem, ale chce ešte počkať. Slovan je priamočiarejší a rýchlejší,“ citoval isport.cz zdroj z hráčovho okolia. Transfer ale ešte nie je dotiahnutý, no mohlo by sa to zmeniť v najbližších dňoch.

Droppa má za sebou výbornú jeseň, jeho výkony neunikli ani pozornosti českého reprezentačného trénera Karla Jarolíma, ktorý v minulosti trénoval aj Slovan a získal s ním double. A nielenže sa Droppa dostal do kádra českej reprezentácie, prakticky okamžite sa stal aj členom základnej zostavy v kvalifikačných zápasoch. Je rodákom z Uherského Hradišťa, čiže do Bratislavy by to mal navyše kúsok.