Main Content

Corgoň liga - zostava 23. kola podľa portálu Sport7.sk

utorok, 23. marec 2010 08:44 | Autor: Štefan Álló

Corgoň liga - zostava 23. kola podľa portálu Sport7.sk
Corgoň liga - zostava 23. kola podľa portálu Sport7.sk

23. kolo slovenskej najvyššej futbalovej súťaže - Corgoň ligy so sebou prinieslo niekoľko prekvapujúcich výsledkov. Zo všetkých treba pripomenúť predovšetkým výhru Nitry v Žiline.

V nedeľňajšej dohrávke vyhral bratislavský Slovan nad Senicou 2:0 a na vedúcu Žilinu stráca už len bod. Pre mnohých je prekvapením aj výhra Prešovčanov na pôde Petržalky, či výhra Trnavy nad Banskou Bystricou. Košice a Ružomberok si pripísali povinné víťazstvá proti Dunajskej Strede, resp. proti Dubnici.


Brankár:


Martin Chudý (FC Nitra): Asi ani najvernejší fanúšikovia Nitry neverili, že by mohli ich miláčikovia zvíťaziť na pôde prvej Žiliny. Veľkú zásluhu mal na tomto prekvapujúcom výsledku predovšetkým brankár Chudý, ktorý vo svojom druhom zápase v sezóne vychytal nulu a to dokonca na pôde vicemajstra. Výborne zastupuje zraneného Hrošša a ak bude jeho výkonnosť naďalej stúpať, trénerovi Galádovi pribudnú príjemné starosti na poste brankára.

Obrancovia: 

Martin Mikulič (MFK Petržalka): bývalý stredopoliar, ktorého v Petržalke premiestnili na kraj obrany je smutným hrdinom našej zostavy. Už v úvode zápasu proti Prešovu prenikol až pred bránu a dal vedúci gól svojho mužstva. V obrane odviedol kus kvalitnej roboty, v útoku sa dostal viackrát za obranu hostí, no skórovať druhýkrát sa mu už nepodarilo.

Peter Doležaj (Spartak Trnava):  proti Dukle podal spoľahlivý výkon a v dôležitej situácií chladnokrvne premenil nariadený pokutový kop, čím otvoril skóre zápasu. Ako sa neskôr ukázalo, jeho premenená jedenástka bola kľúčom k úspechu proti Banskej Bystrici.

Michal Hanek (1.FC Tatran Prešov):
tentoraz nastúpil v zostave proti Petržalke ako defenzívny záložník a svoju rolu splnil úspešne, navyše stihol streliť aj vyrovnávajúci gól svojho mužstva.

Marek Gallo (MFK Ružomberok):
ľavý obranca Ružomberku má na jar stabilnú výkonnosť, čo potvrdil aj v zápase proti Dubnici. Po rušnej akcií pred vlastnou bránou odkopol strelu z bránkovej čiary,  čím pomohol k výhre svojho mužstva 1:0.

Stredopoliari:

Koro Kone (Spartak Trnava): ofenzívny stredopoliar viedol veľa útočných akcií na bránu Dukly,  jednu z nich aj gólovo zakončil, čím zabezpečil výhru Trnavy.

Tomáš Kóňa (FC Nitra):
navrátilec pod Zoborom sa opäť prebúdza, čo potvrdili jeho výkony v drese Nitry. Proti Žiline sa blysol výbornou hrou, presnými prihrávkami, bol oporou mužstva v strede pola.

Filip Kiss (MFK Petržalka):
Je ďalším príkladom toho, že aj z hráči porazených tímov sa môžu dostať do našej zostavy kola. V  zápase proti Prešovu dal nádherný gól, čím znížil stav zápasu na 2:3. Na kopačkách mal aj ďalšie šance. Rozdával taktiež výborné prihrávky, vďaka ktorým mohli jeho spoluhráči vyrovnať, no nepodarilo sa.

Michal Breznaník (ŠK Slovan Bratislava):
po absencií kľúčových hráčov sa stal kapitánom vo víkendovom zápase. Ako sa od správneho kapitána očakáva, bol lídrom svojho mužstva. V ťažkom zápase proti Senici otváral skóre, čo sa neskôr ukázalo ako zlomový moment zápasu.

Útočníci:


Oleksander Piščur (MFK Ružomberok): v tejto sezóne nastrieľal v drese Ružomberka už 8 gólov. Typický útočník, ktorý je nebezpečný v pokutovom území, a v každom zápase predstavuje pre obranu súpera veľké nebezpečenstvo. Aj tentoraz potvrdil svoje schopnosti, keďže gólom rozhodol zápas proti Dubnici.

Antonio Megias (MFK Košice):
košického útočníka chválime za bojovný prístup v zápase s Dunajskou Stredou, v ktorom si otvoril gólový účet v Corgoň lige.

Tréner kola:

Ivan Galád (FC Nitra):
za trénera kola sme vybrali Ivana Galáda, trénera Nitry, za senzačné a prekvapujúce víťazstvo jeho zverencov na pôde vicemajstra - Žiliny. Jeho mužstvo pripravilo Žilinčanov o domácu neporaziteľnosť v tomto ročníku.



Chudý

Mikulič     Doležaj    Hanek        Gallo

Kone        Kiss        Kóňa        Breznaník

        Piščur        Megias

Tréner:   Ivan Galád