Main Content

Guardiola šokoval verejnosť, uvažuje o konci kariéry

utorok, 3. január 2017 15:12 | Autor: Jakub Vaverka

Guardiola šokoval verejnosť, uvažuje o konci kariéry
Guardiola šokoval verejnosť, uvažuje o konci kariéry | zdroj: © TASR

Španielsky kormidelník Pep Guardiola je považovaný za jedného z najlepších futbalových trénerov posledných rokov. Aktuálny boss Manchestru City v pozápasovom interview šokoval verejnosť, začal totiž hovoriť o konci svojej kariéry.

Manchester City včera vydrel dôležité tri body v zápase s Burnley (2:1). Citizens hrali dlhý čas bez vylúčeného Fernandinha, nakoniec však bodovali naplno a ostali v TOP 4. V pozápasovom rozhovore pre televíziu NBC Sports španielsky kormidelník svojimi slovami všetkých prekvapil. „Budem v Manchestri City najbližšie tri sezóny, možno viac. Prišiel som sem však na sklonku svojej kariéry.“

45- ročný tvorca barcelonského dreamteamu, víťaz Ligy majstrov a viacnásobný nemecký šampión s Bayernom Mníchov reálne uvažuje o dôchodku. „Cítim, že proces odchodu už začal. Čo sa mi páči je predstava, že ďalší krok môže byť lepší. Inak by som tu nebol. Nebudem trénerom do 60 alebo 65 rokov. V tom čase už budem hrať niekde golf.“

Po ovládnutí španielskej a nemeckej ligy sa Guardiola pokúsi dobyť aj anglický futbalový trón. V prebiehajúcom ročníku sa však Manchestru City zatiaľ nedarí podľa predstáv. Španiel síce dokázal so Citizens vyhrať prestížne manchesterské derby (2:1), avšak prehral dôležitý zápas v Liverpoole (0:1) a hlavne padol na domácej pôde proti londýnskej Chelsea (1:3). 

Pred pár dňami Guardiola prehlásil, že Sky Blues momentálne nemôžu hovriť o titule a musia sa sústrediť na seba. Faktom je, že Manchester City stráca na vedúcu Chelsea sedem bodov, avšak The Blues majú jeden zápas k dobru.