Main Content

Legenda United Neville si „kopol'' do Arsenalu. Londýnčanom uštedril tvrdú kritiku

utorok, 3. január 2017 15:54 | Autor: Jakub Vaverka

Legenda United Neville si „kopol'' do Arsenalu. Londýnčanom uštedril tvrdú kritiku
Legenda United Neville si „kopol'' do Arsenalu. Londýnčanom uštedril tvrdú kritiku | zdroj: © TASR

Londýnsky Arsenal v prebiehajúcom ročníku strieda série výhier so sériami nepresvedčivých výkonov. To je podľa bývalého anglického reprezentanta dôvod, prečo Gunners v prebiehajúcom ročníku nezískajú titul.

Bývalý anglický reprezentant a kapitán Manchestru United Gary Neville si v hodnotení aktuálneho diania neberie servítku pred ústa. Najnovšie komentoval londýnsky Arsenal. „Sú tam, kde sa očakáva, že budú. Vyhrajú, ťahajú dlhú šnúru výhier a následne pár duelov prehrajú. Potom zas niekoľko zápasov vyhrajú,“ začal 41- ročný ex- obranca.

„Niekto si myslí, že sú adeptmi na titul, no nedostanú sa tam. Arsenal je dobrý futbalový tím, hrajú správnym spôsobom, avšak cítite, že trochu padnú. Cítite, že sa to stane opäť,“ prezrádza Neville svoje myšlienky denníku ​Star.

Arsenal nebol anglickým šampiónom už vyše dekádu. Každoročne však dokáže skončiť v najlepšej ligovej štvorke a štartovať v Lige majstrov. „Je to možno smutné povedať, no je to vlastne dobré. Je to konzistencia, veď v posledných rokoch z TOP 4 vypadli aj Manchester United a Chelsea. Keď sa však začne hovoriť o titule, človek cíti, že to Arsenal nezvládne.“

Prebiehajúci ročník začali Kanonieri výborne, aktuálne prvú Chelsea dokonca na domácej pôde zdolali presvedčivo 3:0. Avšak prišiel útlm a momentálne Kanonierom patrí štvrtá priečka s deväťbodovou stratou na vedúceho mestského rivala. Dnes zverenci Arsenea Wengera nastúpia v prvom zápase v tomto kalendárom roku na ihrisku Bournemouthu.