Main Content

Myjava potvrdila odhlásenie z ligy, jej hráči už utekajú rôznymi smermi

utorok, 3. január 2017 11:26 | Autor: Filip Chudý

Myjava potvrdila odhlásenie z ligy, jej hráči už utekajú rôznymi smermi
Myjava potvrdila odhlásenie z ligy, jej hráči už utekajú rôznymi smermi | zdroj: © TASR

Myjavský klub oznámil svoj odchod z Fortuna ligy už aj oficiálne, čo využívajú viacerí hráči tohto klubu na hľadanie si nového angažmánu. Niektorí v tomto smere výrazne pokročili. Kde sa už objavili, resp. môžu objaviť?

To, čo vedenie Spartaka Myjava povedalo verejne, to potvrdilo aj oficiálne. Na Úniu ligových klubov (ÚLK) už totiž prišiel list, ktorý si dal riadiaci orgán našej najvyššej súťaže ešte overiť právnikom, pričom v polovici januára na zasadnutí Prezídia ÚLK padne definitíva, ako sa bude postupovať. No podľa súťažného poriadku by mala Myjava vypadnúť, jej výsledky by sa mali anulovať a od leta by sa mohla prihlásiť o dve súťaže nižšie.

Túto situáciu už využívajú rôzne kluby, ktoré lanária hráčov Myjavy do svojho košiara. Deň pred zverejnením myjavského odchodu si kapitána Spartaka Štefana Pekára ulovila druholigová Ostrava, ktorá sa ale zrejme rýchlo vráti do českej prvej ligy. No v nej by už od jarnej časti mohol pôsobiť srbský stopér Ivan Ostojič, ktorý dostal trojtýždňový trest po známej šarvátke. Objavil sa totiž v utorok na začiatku zimnej prípravy českého klubu FK Teplice, kde absolvuje 14-dňovú skúšku.

Smer česká prvá liga opäť môže nabrať aj reprezentačný krídelník do 21 rokov Tomáš Brigant, o ktorého sa údajne zaujíma Slavia PrahaKarviná. Späť do Senice by sa zas mohli z kopaníc vrátiť Tomáš KóňaPetr Pavlík. „Nie je však žiadnym tajomstvom, že po odhlásení sa Myjavy by sme mali záujem o návrat dvojice našich bývalých kapitánov Petra Pavlíka a Tomáša Kóňu do našich farieb,“ píše sa na oficiálnej stránke senického klubu.

No Kóňa by sa mohol vrátiť aj do Nitry, ktorej je odchovancom, podobne, ako ďalší odchovanec klubu spod Zobora a zároveň hráč Myjavy Jaroslav Machovec, pretože aj o týchto možnostiach sa v zákulisí hovorí. Peter Sládek už verejne naznačil, že jeho ďalšie kroky zrejme povedú do blízkeho zahraničia a na Slovensku nezostane. No to by nemusel byť prípad ďalších hráčov, keďže väčšina ligových klubov by si vedela aspoň jedného myjavského hráča vo svojom kádri predstaviť.