Main Content

Budaj kandidátom na účasť v Zápase hviezd NHL!

utorok, 3. január 2017 19:26 | Autor: Dávid Lech

Budaj kandidátom na účasť v Zápase hviezd NHL!
Budaj kandidátom na účasť v Zápase hviezd NHL! | zdroj: © TASR

V závere januára sa v Los Angeles uskutoční Zápas hviezd 2017, ktorého súčasťou by sa mal stať hrdina domáceho celku z Kings, Peter Budaj.

Slovenský brankár Peter Budaj zatiaľ úspešne zachraňuje organizácii Los Angeles Kings sezónu. Po zranení tímovej jednotky Jonathana Quicka ako brankár z farmy v zámorskej profilige doviedol svoj celok už k šestnástim víťazstvám, vďaka čomu sa v ligovom meradle delí o ôsmu priečku s Bradenom Holtbym.

V zámorí okrem kvalitných výkonov vyzdvihujú aj veľkú pokoru banskobystrického rodáka: „Som veľmi vďačný, že som zdravý a môžem tímu pomôcť vyhrať nejaké zápasy. Som za to vďačný Bohu, je to pre mňa skvelá skúsenosť. Teším sa, čo na mňa čaká v roku 2017,“ povedal v novoročnom vyjadrení pre latimes.com.

Kalifornská stránka považuje ochrancu svätyne „kráľov“ za jedného z adeptov na účasť na „domácom“ Zápase hviezd, ktorý sa uskutoční v Los Angeles: „Je možné, že sa Budaj vo veku 34 rokov zúčastní All-Star víkendu. Nie je síce medzi lídrami v hlasovaní – Anže Kopitar je medzi hráčmi Kings najvyššie – ale vzhľadom k tomu ako zvládol nahradiť zraneného Jonathana Quicka, mohol by sa stať jednou z volieb pre zápas v Staples Center 29. januára,“ píše spomínaný portál venujúci sa športovým klubom z Los Angeles.

Hlasovanie prebiehalo na oficiálnej stránke NHL, kde fanúšikovia mali možnosť rozhodnúť o kapitánskej funkcii hráčov.