Main Content

Mesut Ozil terčom kritiky. Wenger nevie čo je s ním a na jeho miesto sa pýta iný hráč

štvrtok, 5. január 2017 11:38 | Autor: Jakub Vaverka

Mesut Ozil terčom kritiky. Wenger nevie čo je s ním a na jeho miesto sa pýta iný hráč
Mesut Ozil terčom kritiky. Wenger nevie čo je s ním a na jeho miesto sa pýta iný hráč | zdroj: © TASR

V prebiehajúcom ročníku je nemecký stredopoliar Mesut Ozil terčom častej kritiky, keďže majster prihrávok nedokáže nadviazať na výkony z minulej sezóny. Stále viac sa objavujú názory, že by mal dostávať viac šancí talentovaný Iwobi. Vyjadril sa k tomu aj Thierry Henry.

20- ročný mladík Alex Iwobi v prebiehajúcom ročníku dokazuje, že má kvality na to, aby hrával v základnej zostave Arsenalu Londýn. V 16 zápasoch v aktuálnej sezóne skóroval dvakrát a prihral na tri góly. Kvality vychádzajúcej hviezdy si všimol aj legendárny Thierry Henry, ktorý ocenil  predovšetkým hráčov výkon z víkendového malého londýnskeho derby proti Crystal Palace. „Iwobi je najlepší pod hrotom, hlavne proti tímom, ktoré hrajú defenzívne, tak ako to bolo proti Crystal Palace."

Henry referoval k nedávnej výhre Gunners nad CP 2:0. Mesut Ozil do zápasu nenastúpil, za Giroudom tak dostal šancu Iwobi. „Wenger to musí vidieť. Dúfajme, že v niekoľkých zápasoch dostane šancu pred Ozilom,“ priniesol Henryho slová denník Metro.

Legenda Arsenalu vyzdvihuje hlavné Iwobiho kvality. „Loptu posúva rýchlejšie a rýchlejšie mení pozície, obrancovia sú následne oslabení. Patrí do zálohy.“ V utorok dostal talentovaný Nigérijčan opäť šancu v základnej zostave, Gunners však iba remizovali na ihrisku Bournemouthu 3:3, pričom prehrávali už 0:3. V zlomových okamihoch zápasu, kedy Arsenal doťahoval manko, bol Iwobi už na lavičke náhradníkov.

Do zápasu opäť nezasiahol Mesut Ozil, pričom kouč Arsene Wenger  pri otázkach ohľadom skúseného stredopoliara iba stroho prehlásil, že nemeckého stredopoliara nevidel už týždeň. Dôvodom Ozilovej absencie má byť choroba. Na bývalého hráča Realu Madrid sa valí jedna vlna kritiky za druhou. Dôvodom je pokles formy, minimum gólov a asistencií, a to hlavne v zápasoch s tímami zo špičky tabuľky.