Main Content

Slovan má na lane dvoch známych Čechov, o Salátu je záujem v zahraničí

streda, 4. január 2017 11:03 | Autor: Filip Chudý

Slovan má na lane dvoch známych Čechov, o Salátu je záujem v zahraničí
Slovan má na lane dvoch známych Čechov, o Salátu je záujem v zahraničí | zdroj: © TASR

Očakávané zmeny v kádri Slovana dostávajú reálne kontúry. Istý je už odchod jedného legionára, pričom ďalší sa k nemu môžu pridať. Odísť by mohol aj Saláta, ale toho si chce Slovan udržať. A kto tím posilní?

Ako sme vás už v utorok informovali, do Slovana Bratislava má namierené český futbalový reprezentant Lukáš Droppa. Záujem o tohto hráča vedenie belasých verejne potvrdilo a netajil sa tým ani samotný hráč. „Slovan je veľké mužstvo, s bohatou históriou a tradíciami. Ponuky z Česka som odmietol. Slovensko, Poľsko, Rakúsko, Nemecko sú pre mňa najlepšie alternatívy. Trebárs do Bratislavy to mám hodinu a pol autom, čo by bolo obrovské plus,“ povedal Droppa pre denník Šport s tým, že zatiaľ ešte nič nepodpísal, no ako voľný hráč stále dostáva ponuky, naposledy z druhej nemeckej bundesligy.

Hráč by mal chcieť jasno už v najbližších dňoch. „Komunikujem s vedením Slovana, uvidíme, akým smerom to posunieme. Klub má správnu víziu, veľmi sa mi páči. Pôsobenie na Slovensku si viem predstaviť,“ doplnil pre Šport Droppa, ktorý zároveň vie aj o záujme Slovana o jeho krajana Milana Kerbra. Ten sa rozhodol v Slovácku skončiť. Kerbr má ako Droppa 27 rokov a ide o ľavé krídlo, no je tiež schopný hrať na hrote útoku.

Už je isté, že u belasých skončil juhoafrický stredopoliar Granwald Scott, pričom tento zoznam sa môže rozšíriť, najviac sa hovorí o konci Gréka Vasileiosa Pliatsikasa. Zmluva so Slovanom skončila slovenskému reprezentantovi Kornelovi Salátovi, ale toho si chcú belasí udržať a rokujú s ním o novej zmluve. Ale Salátu by tiež chceli kluby z Turecka, Poľska a Maďarska. Veľký záujem o udržanie Salátu má aj tréner belasých Ivan Vukomanovič, ktorý ho označil za najlepšieho hráča mužstva v jesennej časti.

Slovan štartuje zimnú prípravu v stredu o 14:00, pričom je možné, že hneď na prvom zraze sa objaví prvá nová posila. V každom prípade vedenie belasých chce mať káder pokope už pred odchodom na takmer mesačné sústredenie do Turecka, kde hráči Slovana odlietajú 11. januára.