Main Content

Guardiola: Za Manchestrom United zaostávame o 10 rokov

streda, 4. január 2017 14:00 | Autor: Squashmaster

Guardiola: Za Manchestrom United zaostávame o 10 rokov
Guardiola: Za Manchestrom United zaostávame o 10 rokov | zdroj: © TASR

Španielsky lodivod Manchestru City Pepe Guardiola trvá na tom, že jeho zverenci musia v Lige majstrov v najbližšej dekáde podávať konzistentné vykony, aby sa vyrovnali mestskému rivalovi z United.

Je síce pravdou, že od roku 2010 Citizens patria k najužšej anglickej špičke a získali dva ligové tituly a dva triumfy v anglickom pohári, ale v celkových štatistikách jasne zaostávajú za slávnejším United, predovšetkým pokiaľ ide o Ligu majstrov.

"Náš dres nemá takú históriu ako Barcelona, Juventus, Bayern Mníchov alebo Manchester United. A už vonkoncom nemáme ich trofeje. Bude to o našej účasti v Lige majstrov každý rok v nasledujúcej dekáde. To je pre klub najdôležitejšie, podstatnejšie ako jeden celkový triumf v LM, verte mi. Musíme presvedčiť ľudí v tomto skvelom tíme, že aj oni sú fantastickí. Sú výborní, tak ako aj fanúšikovia. Avšak musia tomu aj sami uveriť," uviedol Guardiola pre portál goal.com.

V tejto sezóne Citizens postúpili zo základnej skupiny, kde skončili na druhom mieste za Barcelonou. V prvom kole vyraďovacích bojov narazí Guardiolov tím na AS Monaco, ktorý by mal byť viac ako zdolateľnou prekážkou.

Guardiolovi sa najprestížnejšiu klubovú európsku súťaž nepodarilo vyhrať ani s Bayernom Mníchov, ale s FC Barcelona získal Ušatú trofej hneď dvakrát.