Main Content

Trenčín predal ďalšieho hráča a opäť tým istým smerom

streda, 4. január 2017 14:28 | Autor: Filip Chudý

Trenčín predal ďalšieho hráča a opäť tým istým smerom
Trenčín predal ďalšieho hráča a opäť tým istým smerom | zdroj: © TASR

AS Trenčín prišiel o najžiadanejšieho hráča svojho kádra, ktorého predal rovnakému kupcovi, ako ďalšie trio svojich bývalých hráčov predtým.

Najväčším predajným artiklom súčasného Trenčína bol mladý Nigérijčan Samuel Kalu, preto sa priam očakávalo, že v zime zmení klubovú adresu, pričom sa tak už aj stalo. „Krídelník AS Trenčín Samuel Kalu prestúpil do belgického KAA Gent. Stal sa tak spoluhráčom ďalších dvoch bývalých hráčov nášho klubu Mosesa Simona a Ibrahima Rabia,“ znie krátka správa na klubovom webe trenčianskeho AS.

Tento 19-ročný Afričan bol pre európsky trh zaujímavý a o jeho odchode sa hovorilo už dlhšie, a to aj napriek tomu, že v jesennej časti hral pod svoje možnosti, čiže presne tak, ako celý Trenčín, ktorý sa zaradil do ligového priemeru. No jeho potenciál nezostal bez odozvy a získal ho Gent, ktorý potrebuje posily v boji o pohárovú Európu, keďže zatiaľ je mimo nich.

KAA Gent na svojej oficiálnej stránke informoval, že Samuel Kalu sa mu upísal na 3,5 roka, čiže až do leta 2020. Jeho nový zamestnávateľ vytiahol aj jeho štatistiky z Trenčína, podľa ktorých odohral 42 zápasov s bilanciou 6+8.

Ide už o štvrtý prestup na linke Trenčín – Gent, okrem už menovaných Nigérijčanov išiel do Belgicka aj Bosniak Haris Hajradinovič, ale ten aktuálne z Gentu hosťuje v nórskom Haugesunde.