Main Content

Slovan si udržal svojho najlepšieho hráča, títo legionári sú na odchode

štvrtok, 5. január 2017 10:31 | Autor: Filip Chudý

Slovan si udržal svojho najlepšieho hráča, títo legionári sú na odchode
Slovan si udržal svojho najlepšieho hráča, títo legionári sú na odchode | zdroj: © TASR

Bratislavský Slovan začal svoju zimnú prípravu. Dobrou správou pre belasých je, že si udržali svojho najlepšieho hráča, o ktorého bol záujem v zahraničí. No zrejme skončia viacerí legionári. Ktorí?

Futbalisti Slovana Bratislava sa v stredu zišli na začiatku zimnej prípravy, ktorej prvú časť vyplnia fyzické testy na špecializovanej klinike v Banskej Bystrici. No a v prvý deň zimnej prípravy oznámilo vedeniu klubu aj viaceré dôležité správy. Tou najhlavnejšou je fakt, že Slovan si udržal svojho najlepšieho hráča jesene Kornela Saláta. Tento honor mu dal sám tréner Ivan Vukomanovič. „Som veľmi šťastný, že som predĺžil kontrakt so Slovanom Bratislava. Mal som nejaké ponuky zo zahraničných klubov, no mojou prioritou bolo zostať tu a pokračovať v načatej práci. V kabíne sme dobrá partia a som presvedčený, že klub je na správnej ceste. Ukázať to chceme už v jarnej časti sezóny,“ skonštatoval po podpise novej dvojročnej zmluvy pre klubový web 40-násobný slovenský reprezentant.

Ako sa ďalej píše na skslovan.com, cieľom Slovana Bratislava v prebiehajúcej zimnej príprave je predovšetkým stabilizácia kádra a jeho posilnenie na určitých postoch. V zime bude tiež dôležitá fyzická príprava a práca na stúpajúcej tendencii herného prejavu. „Sme radi, že mužstvo nastupuje do zimnej prípravy v plnom nasadení. Rozlúčili sme sa s hráčmi, ktorí na ihrisku nenaplnili očakávania. Naopak teší nás, že sa nám podarilo predlžiť zmluvu s Kornelom Salátom, s ktorým sme boli v rokovaní niekoľko týždňov. Diskutujeme o ďalších zmenách v kádri. Pevne verím, že tieto zmeny nám prinesú pozitívne futbalové výsledky a kvalitu. Mužstvo do jarnej časti povedie tréner Ivan Vukomanovič,“ vyjadril sa pre klubový web viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Ako sme už informovali, v Slovane skončil juhoafrický stredopoliar Granwald Scott. Klub zároveň potvrdil, že rokuje o rozviazaní zmluvy s gréckym obrancom Vasileiosom Pliatsikasom, ktorého koniec sme už tiež spomínali. Novou správou je to, že Slovan eviduje záujem zo strany holandských klubov o obrancu Lorenza Burneta, ktorý po letnom prestupe z Groningenu nenaplnil očakávania. Vedenie belasých zároveň potvrdilo, že rokuje o príchode českého reprezentanta Lukáša Droppu a ofenzívneho stredopoliara Milana Kerbra.