Main Content

Slavia hľadá ďalšie posily, odchodom na to doplatia Mihalík a Van Kessel

štvrtok, 5. január 2017 11:08 | Autor: Filip Chudý

Slavia hľadá ďalšie posily, odchodom na to doplatia Mihalík a Van Kessel
Slavia hľadá ďalšie posily, odchodom na to doplatia Mihalík a Van Kessel | zdroj: © TASR

Pražská Slavia opäť roztočila veľký prestupový kolotoč, no tentoraz naň hráči so slovenskou minulosťou nebudú naskakovať, ale naopak odpadávať. Mihalík a Van Kessel si už hľadajú nové kluby.

Český klub Slavia Praha pokračuje vo svojej nákupnej politike a opäť sa to dotkne slovenských futbalistov, resp. zo Slovenska známych hráčov. Ale tentoraz zrejme nikto od nás Slaviu neposilní, práve naopak, hráči so slovenskou minulosťou z nej pôjdu preč. Slavia totiž hľadá posily do krídelného priestoru, v ktorom práve nastupujú z našej ligy známi hráči.

Jaroslav Mihalík sa ani za rok v jej drese nedokázal výraznejšie presadiť, preto sa hovorí o jeho odchode, ale zatiaľ len vo forme hosťovania. „Ako slovenský reprezentant chce mať pred júnovými ME hráčov do 21 rokov istotu nastupovania v základnej zostave a požiadal o uvoľnenie na hosťovanie. Klub mu vyjde v ústrety a pravdepodobne bude hrať v niektorom z poľských alebo slovenských klubov,“ povedal pre klubový web Jaroslav Tvrdík, predseda predstavenstva Slavie Praha. Najviac sa hovorí o jeho návrate do Žiliny, ale v hre majú byť údajne aj ďalšie slovenské kluby s väčším rozpočtom.

Ako ďalej prezradil pre slavia.cz Tvrdík, na hosťovanie pravdepodobne odíde i Gino van Kessel, ktorý prišiel v lete do Slavie ako jeden z najdrahších hráčov histórie českej ligy, ale takmer vôbec sa nepresadil. „Máme naňho ponuky z iných klubov. Chceme, aby pravidelne hral, ale do základnej zostavy Slavie sa zatiaľ neprebojoval,“ doplnil šéf Slavie. Aj v prípade Van Kessela sa niečo šuchlo v súvislosti so Žilinou, ale viac pravdepodobnejšie sú zrejme iné alternatívy.