Main Content

Poznáme skupiny MS do 20 rokov 2018: Slovákov čaká ešte omnoho ťažšia skupina!

piatok, 6. január 2017 09:01 | Autor: Martin Gregor

Poznáme skupiny MS do 20 rokov 2018: Slovákov čaká ešte omnoho ťažšia skupina!
Poznáme skupiny MS do 20 rokov 2018: Slovákov čaká ešte omnoho ťažšia skupina! | zdroj: © TASR

Už tento rok nebolo Slovensko ďaleko od toho, aby muselo bojovať o záchranu v elitnej kategórii majstrovstiev sveta do 20 rokov. Budúci rok to bude pre Slovákov ešte ťažšie.

Deň po vyvrcholení majstrovstiev sveta 2017 už poznáme zloženie základných skupín šampionátu, ktorý začne koncom decembra 2017 a vyvrcholí tradične v úvode nového roku.

Primárnym cieľom mužstva, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou opäť povedie Ernest Bokroš, bude tradičný postup do štvrťfinále, na čo by malo stačiť víťazstvo nad papierovo slabším štvrtým súperom v základnej skupine. Kým tento rok to však boli Lotyši, oproti ktorým sme stále o čosi lepším mužstvom, už o necelý rok nás čaká Dánsko, ktoré tento rok porazilo na turnaji Čechov aj Fínov a druhý menovaný tím dokonca poslalo do baráže o udržanie sa v elitnej skupine.

Na margo Dánov treba tiež poznamenať, že sa na tohtoročnom šampionáte prezentoval lepším herným dojmom ako Slováci. Našich okrem severanov čakajú v skupine A aj Kanaďania, USA a Fíni, ktorí síce hrali o záchranu, no minulý rok boli majstrami sveta a o úpadku kvality fínskeho hokeja nemožno ani len diskutovať.

Základné skupina na MSJ 2018:
Skupina A: USA, Kanada, Dánsko, SLOVENSKO, Fínsko
Skupina A: Rusko, Švédsko, Česko, Švajčiarsko, Bielorusko

Konečné poradie MSJ 2017:
1. USA, 2. Kanada, 3. Rusko, 4. Švédsko, 5. Dánsko, 6. Česká republika, 7. Švajčiarsko, 8. SLOVENSKO, 9. Fínsko, 10. Lotyšsko.