Main Content

Črtá sa prvý megaprestup sezóny? Boston podal ponuku na Landeskoga

piatok, 6. január 2017 19:41 | Autor: Dávid Lech

Črtá sa prvý megaprestup sezóny? Boston podal ponuku na Landeskoga
Črtá sa prvý megaprestup sezóny? Boston podal ponuku na Landeskoga | zdroj: © TASR

Colorado Avalanche je údajne ochotné vymeniť akéhokoľvek hráča zo svojho kádra. Ako prvý prišiel s konkrétnou ponukou Boston Bruins, ktorý si rovno vyhliadol kapitána tímu z Denveru.

Colorado Avalanche sa po 3 mesiacoch od začiatku sezóny potáca na poslednom mieste v tabuľke National Hockey League. Po 38 dueloch má na konte chabých 25 bodov. Táto situácia prinútila generálneho manažéra Joea Sakica konať. Klub by mohli opustiť aj najväčšie hviezdy tímu na čele s kapitánom Gabrielom Landeskogom, Mattom Ducheneom či Nathanom MacKinnonom.

Ako prvý by denverský celok mohol opustiť prvý menovaný. O švédskeho útočníka sa začal zaujímať Boston Bruins, ktorý do svojho tímu hľadá posilnenie na pozícii krídelníka. Po prejavení záujmu Joe Sakic požadoval ako protihodnotu defenzívny prospekt Brandona Carla, no to „medvede“ okamžite zamietli. Podľa informácií novinára Adriana Daterae zverejnených na sociálnej sieti Twitter tak tím Bruins prišiel s novou ponukou.

Zbobil, Morrow, DeBrusk and Bruins #1 pick could be part of potential package

— Adrian Dater (@adater) 5. januára 2017

 

Boston je údajne ochotný sa vzdať Jakuba Zbořila, Joea Morrowa, Jakea DeBruska a prvej voľby v drafte. Odpoveď „Avs“ zatiaľ nie je známa. Faktom ale ostáva, že Boston i Colorado chcú byť tento rok na prestupovom trhu aktívne, čo by malo priniesť ešte množstvo zaujímavých špekulácií i výmen. Skôr či neskôr sa zrejme dočkáme prestupového trháku, o ktorý by sa mohol postarať práve jeden z menovaných celkov.