Main Content

Slovan sa ospravedlňuje za svojich fanúšikov: Prečítajte si VYHLÁSENIE!

sobota, 7. január 2017 11:59 | Autor: Dávid Lech

Slovan sa ospravedlňuje za svojich fanúšikov: Prečítajte si VYHLÁSENIE!
Slovan sa ospravedlňuje za svojich fanúšikov: Prečítajte si VYHLÁSENIE! | zdroj: © TASR

Vedenie HC Slovan Bratislava prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia „hasí“ nepríjemnú situáciu, ktorá vznikla po zápase s Kchun-lunom. Fanúšikovia „belasých“ totiž poriadne dourážali krajana hrajúceho vo farbách čínskeho klubu Tomáša Marcinka.

Jediný slovenský účastník v Kontinentálnej hokejovej lige stále živí teoretickú šancu na postup do play-off. Na ôsme miesto v tabuľke Západnej konferencie ale stráca 11 bodov, pritom má k dobru jeden zápas. Slovan ale naposledy na domácom ľade stratil body, keď podľahol čínskemu tímu Kchun-lun Red Star 1:2 po predĺžení.

Slovan od 30. minúty viedol 1:0 vďaka gólu Jonathana Cheechooa, no v 52. minúte sa o slovo prihlásili slovenskí hokejisti v službách hostí Martin Bakoš a Tomáš Marcinko. Prvý menovaný sa prezentoval v úlohe nahrávača, zatiaľ čo Marcinko poslal svojím štvrtým presným zásahom v sezóne duel do predĺženia. To sa ale nepáčilo fanúšikom Slovana v sektore na státie, ktorí na adresu bývalého hráča Košíc spustili spŕšku nadávok a nelichotivých slov.

Po tomto neférovom chovaní svojich fanúšikov sa vedenie HC Slovan verejne „kajalo“ a ospravedlňovalo. Na sociálnej sieti Facebook zverejnili „belasí“ oficiálne vyhlásenie k celej situácii:

HC SLOVAN Bratislava sa dištancuje od hanlivých pokrikov a narážok zo strany časti sektora na státie na adresu slovenského reprezentanta Tomáša Marcinka v závere štvrtkového zápasu KHL proti Kunlun Red Star Peking.

Chápeme význam zdravej rivality a derby vzťahov v športe, ktoré sú prítomné v športových súbojoch po celom svete. Na druhej strane, osobné urážky zo strany hŕstky divákov boli za hranicou akéhokoľvek dobrého vkusu a rozhodne sú v ostrom protiklade s perfektnou atmosférou, navyše umocnenou slávnostným predzápasovým ceremoniálom, ktorú na každom domácom zápase od vstupu do KHL vytvárajú fanúšikovia Slovana na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, vrátane fanklubu v sektore na státie.

Tomášovi, jeho rodine a kamarátom sa úprimne ospravedlňujeme a želáme mu úspešný záver sezóny.

Zároveň veríme, že už v najbližších domácich zápasoch, keď do Bratislavy prídu v drese súpera viacerí hráči, ktorí v HC SLOVAN v nedávnej minulosti úspešne pôsobili (Čajkovský, Tičar, Barker), ukážu fanúšikovia Slovana svoju krajšiu tvár a všetkým hráčom pripravia pekné privítanie a žičlivé hokejové prostredie.“