Main Content

Mihalík má nový klub, zahrá si s ďalšími slovenskými futbalistami

sobota, 7. január 2017 09:58 | Autor: Filip Chudý

Mihalík má nový klub, zahrá si s ďalšími slovenskými futbalistami
Mihalík má nový klub, zahrá si s ďalšími slovenskými futbalistami | zdroj: © TASR

Talentovaný krídelník Jaroslav Mihalík si našiel nový klub. Slovenský reprezentant do 21 rokov sa nevracia na Slovensko, ale v novom klube sa môže cítiť ako doma, keďže sú v ňom jeho krajania.

Slavia Praha pred niekoľkými dňami informovala, že slovenského reprezentanta do 21 rokov Jaroslava Mihalíka uvoľní. „Ako slovenský reprezentant chce mať pred júnovými ME hráčov do 21 rokov istotu nastupovania v základnej zostave a požiadal o uvoľnenie na hosťovanie. Klub mu vyjde v ústrety a pravdepodobne bude hrať v niektorom z poľských alebo slovenských klubov,“ povedal pre klubový web Jaroslav Tvrdík, predseda predstavenstva Slavie Praha.

A hoci sa hovorilo aj o jeho návrate do Žiliny, nakoniec je z toho predsa len Poľsko. Mihalík sa totiž upísal Cracovii Krakov, ktorej dres si obliekajú aj Erik Jendrišek, Tomáš Vestenický, Milan Dimun a Jakub Čunta. Po úspešnom absolvovaní zdravotných testov už nič nebránilo hosťovaniu do konca sezóny, ktoré samotný poľský klub potvrdil na svojom webe s tým, že je tam aj opcia na prestup. „Som rád, že som tu. Chcem klubu pomôcť k posunu v tabuľke dobrou hrou a gólmi. Dúfam, že budem pravidelne hrávať,“ uviedol Mihalík pre cracovia.pl.

„Slavia pred rokom zaňho zaplatila milión eur, Cracovia si chce byť istá, že vôbec stojí za také peniaze,“ napísali k tomuto transferu na weszlo.pl. Mihalík odohral za Slaviu 20 zápasov  a dal v nich dva góly, teraz by chcel svoje štatistiky vylepšiť v Cracovii, ktorá zháňa posily aj z toho dôvodu, že zimuje na 14. mieste a čaká ju zrejme boj o záchranu.