Main Content

Čínania ponúkali za Lewandowského šialené peniaze. Prestup by prekonal všetky rekordy

sobota, 7. január 2017 11:40 | Autor: Jakub Vaverka

Čínania ponúkali za Lewandowského šialené peniaze. Prestup by prekonal všetky rekordy
Čínania ponúkali za Lewandowského šialené peniaze. Prestup by prekonal všetky rekordy | zdroj: © TASR

Futbalové kluby z Číny ukázali počas uplynulých týždňov svoju silu. Ázijské celky nemajú problém investovať do futbalistov z európskych líg nepredstaviteľné peniaze. Nedávno sa snažili získať aj Roberta Lewandowskeho.

Cezary Kucharski, agent Roberta Lewandowskeho, pre poľský plátok SportoweFakty prezradil, že jeho klient mohol zarábať viac ako aktuálne najlepšie platený futbalista na svete Carlos Tevez. „Bol som kontaktovaný agentom, ktorý prináša hviezdnych hráčov do Číny. Meno mužstva zverejnené nebolo,“ začal Kucharski.

„Ak by sa Lewy rozhodol odísť do Číny, jeho ročný plat by bol značne vyšší, ako 40 miliónov eur, ktoré zarába Carlos Tevez. Robert teraz nie je na predaj, avšak nikdy nehovorte nikdy. Život ponúka niekoľko riešení,“ prezradil agent poľského ostrostrelca.

Zakončovateľ Bayernu Mníchov sa mohol stať najdrahším futbalistom v histórii hry. SportoweFakty prišli s informáciou, podľa ktorej by bavorský gigant na odchode svojho útočníka zarobil astronomických 200 miliónov eur.

Čínske kluby túto zimu získali už viacero zvučných mien. Do Ázie odišli Oscar z Chelsea, Tevez z Bocy Juniors či Witsel zo Zenitu Petrohrad. Očakáva sa, že záujem tímov z Číny o známych hráčov bude v najbližšom období len rásť. Ekonomická sila mužstiev z najľudnatejšej krajiny na svete je totiž obrovská.