Main Content

Suarez prekvapil. Aký sen si chce splniť?

sobota, 7. január 2017 11:38 | Autor: Jakub Vaverka

Suarez prekvapil. Aký sen si chce splniť?
Suarez prekvapil. Aký sen si chce splniť? | zdroj: © TASR

Uruguajský útočník Luis Suarez vyhral na klubovej úrovni takmer všetko, čo mohol. V aktuálnom rozhovore prezradil, aký cieľ by chcel dosiahnuť do konca svojej futbalovej kariéry.

V Barcelone rodák z mesta Salto vyhral španielsku ligu, kráľovský pohár Copa del Rey, Ligu majstrov, UEFA Supercup, španielsky superpohár a aj MS klubov. V Ajaxe Amsterdam sa radoval zo zisku národného titulu. V drese Liverpoolu nedosiahol na vytúžený majstrovský titul, no je málo pravdepodobné, že by sa v dohľadnej dobe vrátil na Anfield Road.

Plátok ​Globo prináša slová El Pistolera, ktorý prehovoril v televíznej šou El Espectador. „Prajem si, aby som odohral viac zápasov v drese Nacionalu,“ mierne prekvapil Suarez.

Najproduktívnejší futbalista kalendárneho roka 2016 je odmalička fanúšikom uruguajského Nacionalu, pričom neskrýva fakt, že by na sklonku kariéry veľmi rád obliekal dres tohto mužstva. „Odohrať celý ročník Copa Libertadores (Pohár osloboditeľov) s Nacionalom ostáva pre mňa cieľom, na ktorého splnenie mám stále čas.“

Gólový hráč  má v Barcelone platný kontrakt do roku 2021. Vtedy dovŕši 34 rokov a je otázne, či bude ešte výkonnostne stačiť na prvý tím Kataláncov. Suarez bol v uplynulých týždňoch spájaný aj s možným odchodom z Camp Nou, pričom interes mali mať niektoré čínske kluby. Uruguajský reprezentant však o prestupe inam momentálne nerozmýšľa.