Main Content

Mourinho o modernej technológii: Potrebujeme to všetci

sobota, 7. január 2017 11:38 | Autor: Jakub Vaverka

Mourinho o modernej technológii: Potrebujeme to všetci
Mourinho o modernej technológii: Potrebujeme to všetci | zdroj: © TASR

Téma zavádzania modernej technológie do futbalu je stále veľmi populárna a svoje názory na tento proces vyjadruje veľké množstvo funkcionárov, trénerov či hráčov. Najnovšie sa k ním pridal kormidelník Manchestru United José Mourinho.

Tréner Červených Diablov José Mourinho si myslí, že rozhodcovia potrebujú podporu a ochranu. Portugalčan je častým kritikom rozhodnutí hlavných arbitrov a kvôli svojej úprimnosti zaplatil niekoľko mastných pokút. „Všetci to potrebujeme,“ reprodukuje „Mouve“ slová oficiálna stránka ​Fifa.com.

„Profesionáli nemôžu prehrávať alebo vyhrávať zápasy či tituly len kvôli tomu, že niekto chce zastaviť evolúciu. Sponzori, majitelia a investori musia cítiť, že technológia je tu,“ hovorí bývalý tréner Chelsea či Realu Madrid, ktorý je zástancom zavedenia modernej technológie.

Častý kritik rozhodcov Mourinho sa zastal aj svojich častých „súperov“. „Taktiež rozhodcovia si zaslúžia a potrebujú ochranu. Potrebujú technológiu, ktorá im bude pomáhať, a ktorá ich bude podporovať.“

Nie je tajomstvom, že José Mourinho sa na rozhodcov sťažoval všade, kde pôsobil. Či už išlo o Inter Miláno, Real Madrid, Chelsea alebo aktuálne Manchester United. Portugalský kormidelník chce, aby sa o výsledkoch rozhodovalo len na základe kvality či taktickej pripravenosti tímov, a aby hlavní arbitri nezvýhodňovali jednu alebo druhú stranu.