Main Content

Črtá sa útočná dvojica Ďuriš – Eto´o, prestup nášho futbalistu sa blíži

sobota, 7. január 2017 10:29 | Autor: Filip Chudý

Črtá sa útočná dvojica Ďuriš – Eto´o, prestup nášho futbalistu sa blíži
Črtá sa útočná dvojica Ďuriš – Eto´o, prestup nášho futbalistu sa blíži | zdroj: © TASR

Michal Ďuriš naznačil odchod z kádra českého majstra a ponuky na seba nenechali dlho čakať. Bitku o nášho útočníka môže čoskoro vyhrať klub, v ktorom je kapitánom kamerunská superhviezda Samuel Eto´o.

Slovenský reprezentačný útočník Michal Ďuriš hneď po poslednom stretnutí v roku 2016 s Austriou Viedeň (3:2) v Európskej lige naznačil, že to možno bola jeho rozlúčka s Plzňou. „Zažil som tu šesť rokov a možno to bol môj posledný zápas v tomto klube. V hlave prestup nemám, ale momentálne je taká situácia, s ktorou nesúhlasím. Neteší ma to. Nechcem predbiehať, uvidíme, čo bude v najbližších dňoch,“ povedal Ďuriš vtedy pre české médiá.

Tie o niekoľko dní informovali, že o hráča má záujem viacero mužstiev, konkrétne menovali kluby ako Maccabi Tel Aviv, Legia Varšava, Wisla Krakov, FC Midtjylland a Bröndby Kodaň, neskôr sa spomínalo aj švajčiarske Lugano. No všetko môže byť inak. Podľa informácií českého denníka Sport sa o Ďuriša vážne zaujíma turecký Antalyaspor. V ňom pôsobí aj hviezdny kamerunský útočník Samuel Eto´o, s ktorým tak môže Ďuriš vytvoriť útočnú dvojičku.

„Môžem potvrdiť, že registrujeme konkrétnu ponuku od jedného tureckého klubu. Je ale nutné, aby to prebehlo k maximálnej spokojnosti Plzne a hráča. To je pre mňa sväté,“ uviedol pre isport.cz hráčov agent Pavel Zíka. Tento web tiež informoval, že celý transfer je v pokročilej fáze a na základných parametroch sú už všetky strany dohodnuté. Ale definitíva ešte nepadla, keďže v hre má byť aj pôsobenie v Rusku.