Main Content

Costa o rozhodcoch: Ak prehovorím, budem čeliť dištancu

sobota, 7. január 2017 11:35 | Autor: Jakub Vaverka

Costa o rozhodcoch: Ak prehovorím, budem čeliť dištancu
Costa o rozhodcoch: Ak prehovorím, budem čeliť dištancu | zdroj: © TASR

Diego Costa po príchode zo Španielska do Anglicka získal nálepku akéhosi zlého muža, problémového futbalistu. V prebiehajúcom ročníku sa však Španiel sústreďuje plne na futbal a nešportové prejavy minimalizoval. Vie, že by oslabil svoj tím.

Aktuálne najlepší strelec Premier League mal po prehre Chelsea na pôde Tottenhamu 0:2 ťažké srdce na rozhodcu Martina Atkinsona. Costa je známy svojím zapálením pre hru a výbušnou povahou. V aktuálnej sezóne sa však snaží ovládať. Vylúčený doposiaľ nebol a vynechal iba jeden duel kvôli nahromadeným žltým kartám.

Španielsky útočník si uvedomuje svoju pozíciu. „Aby som bol úprimný, som tu terčom. Či už pre rozhodcov alebo pre fanúšikov. Ak urobím niečo odlišné, ako ostatní hráči, je to problém,“  prehovoril bývalý hráč Atlética Madrid pre plátok Onda Cero. Jeho slová priniesol anglický denník the Mirror.                                                       

„Nebudem hovoriť o anglických rozhodcoch, pretože by som mohol dostať dištanc na štyri až päť zápasov,“ zakončil Costa, ktorý okrem 14 gólov v tomto ročníku na päť presných zásahov prihral. Chelsea je po 20 kolách na prvej priečke, vo veľkej miere je to zásluha práve Diega Costu.

V letnom prestupovom období sa vo veľkom hovorilo o Španielovom možnom návrate do Primera División. Rokovania s Atléticom Madrid priznal aj samotný hráč. Všetko ale zmenil príchod talianskeho trénera Antonia Conteho. Conte v Costu verí, útočník verí koučovi a rešpektuje ho. Tandem „CC“ zatiaľ funguje a ťaží z toho tím zo Stamford Bridge.