Main Content

Vtipné reakcie na radosť Austona Matthewsa z triumfu USA na MS do 20 rokov

sobota, 7. január 2017 20:34 | Autor: Dávid Lech

Vtipné reakcie na radosť Austona Matthewsa z triumfu USA na MS do 20 rokov
Vtipné reakcie na radosť Austona Matthewsa z triumfu USA na MS do 20 rokov | zdroj: © TASR

Spolupráca medzi Američanom Austonom Matthewsom a kanadským tímom z Toronta Maple Leafs funguje – až do doby, kedy sa na medzinárodnom fóre stretnú reprezentačné celky USA a Kanady, ako tomu bolo vo finále MS do 20 rokov. Minuloročná draftová jednotka si prehru „javorových listov“ poriadne „vyžrala.“

Mladý talentovaný útočník Auston Matthews sa postupne stáva hlavnou tvárou organizácie Toronta Maple Leafs. Zatiaľ takmer harmonická spolupráca medzi obrovským americkým talentom a organizáciou Toronta Maple Leafs prebieha bez akýchkoľvek komplikácií. 19-ročný mladík s 34 bodmi vedie tímovú produktivitu a v nováčikovskej sezóne dáva jasne najavo, že sa v budúcnosti hodlá zaradiť medzi najužšiu špičku hokejistov sveta.

Situácia v kanadskom klube sa ale dramaticky zmenila počas juniorských MS v hokeji, kde sa tím rozdelil na viacero táborov. Najväčším nepriateľom sa ale, samozrejme, stal Matthews, ktorý má v tíme 5 amerických spoluhráčov, no oproti jedenástim Kanaďanom je to stále nízky počet. S ďalším supernováčikom Mitchom Marnerom si v Air Canada Center Matthews pozrel v závere kalendárneho roka stretnutie medzi jeho USA a Kanadou. Rozdielne reakcie hokejistov počas zápasu (hráči USA zvíťazili 3:1) sediacich vedľa seba sa okamžite stali hitom internetu.

Po víťaznom finále Matthews na Twitter obratom pridal status s tromi americkými vlajkami. Reakcie fanúšikov i jeho spoluhráčov nenechali na seba dlho čakať. Hokejový svet sa tak po novom baví na „utláčaní“ mladého Američana fanúšikmi i vlastnými spoluhráčmi kanadského klubu. Vybrali sme tie najvydarenejšie reakcie:

„Kto vytvoril hokej, kamarát?“

„Už ťa viac nepotrebujeme, braček“

„blokovaný“ 

„Maple Leafs, vymeňte ho za Laineho“

Pridal sa aj spoluhráč Matt Martin: „Som unavený z tvojho patriotizmu“