Main Content

Ibrahimovič prezrádza svoj recept: Som ako zviera!

nedeľa, 8. január 2017 11:41 | Autor: Jakub Vaverka

Ibrahimovič prezrádza svoj recept: Som ako zviera!
Ibrahimovič prezrádza svoj recept: Som ako zviera! | zdroj: © TASR

Zlatan Ibrahimovič má 35 rokov, no v anglickej Premier League má lepšie štatistiky, ako väčšina hráčov v najlepšom futbalovom veku. Švédsky kanonier je nezmar, ktorý sa vymyká priemernosti.

Bývalý kanonier PSG, ktorý s Diegom Costom bojuje o zlatú kopačku v Premier League prezradil, že vplyv na jeho skvelú formu má kouč Manchestru United José Mourinho. „Boss pre mňa vytvoril dobrý program hneď ako som prišiel,“ začal pre oficiálnu stránku United.„Adaptoval sa na moje fyzické poňatie hry a herný štýl, aký praktizujem. Za to má u mňa kredit.“

Ibrahimovič má 35 rokov, vek sa na ňom však nepodpísal a zo streleckého umu nestratil nič. „Mix medzi tréningami, regeneráciou a zápasmi je dôležitý. Ja to robím inak, prispôsobil som si to. To je dôvod, prečo som vydržal tak dlho,“ prezrádza  odchovanec Malmo, ktorý s obľubou tvrdí, že nepotrebuje vyhrávať individuálne ocenenia, aby vedel, že je najlepší zo všetkých.

Švéd sám seba prirovnal k zvieraťu. „Keď máte telo ako ja, nie je to normálne telo. Je to ako keď vidíte zviera. Idem do toho a som svieži, som ako zviera.“

V prebiehajúcom ročníku Premier League napol Ibra sieť za súperovými brankármi 13- krát a odpovedal kritikom, ktorí tvrdili, že sa na fyzicky náročnú ostrovnú súťaž nebude dokázať adaptovať.