Main Content

Novinár žijúci v Paríži: PSG pracuje na prestupe Alexisa

nedeľa, 8. január 2017 11:40 | Autor: Jakub Vaverka

Novinár žijúci v Paríži: PSG pracuje na prestupe Alexisa
Novinár žijúci v Paríži: PSG pracuje na prestupe Alexisa | zdroj: © TASR

Paríž Saint- Germain sa plánuje v najbližšom období výraznejšie posilniť. Už stihol kúpiť talentovaného Draxlera z Wolfsburgu, avšak v lete by mohol skompletizovať prestup, ktorý by sa stal jedným z transferov roka.

Jonathan Johnson, anglický novinár žijúci v Paríži, ktorý sa zameriava na dianie v parížskom PSG, na svojom profile na sociálnej sieti Twitter napísal, že šampión Ligue 1 pracuje na príchode čilského útočníka. „Futbalový riaditeľ PSG Patrick Kluivert pracuje na letných príchodoch Alexisa Sancheza z Arsenalu a Juliana Weigla z Borussie Dortmund.“

https://twitter.com/Jon_LeGossip/status/817378117530554368?ref_src=twsrc%5Etfw

Johnson sa odvolal na portál menom Canal Supporters, ktorý pravidelne prináša futbalové správy a špekulácie. Možnému Alexisovmu odchodu nahráva fakt, že sa stále nedohodol s Gunners na novom kontrakte. Anglické médiá navyše hlásajú, že v dohľadnej dobe Arsenal predĺži zmluvy iba s Perom Mertesackerom a Santim Cazorlom. O Sanchezovi ani zmienka.

K celej situácii sa vyjadril aj kormidelník Kanonierov Arsene Wenger. „Vždy to začína peniazmi a vždy to končí peniazmi. Medzitým sa ukáže, ktorí hráči chcú ostať, a ktorí chcú odísť,“ povedal skúsený francúzsky kormidelník pre beIN SPORTS.

„Keď máte v tíme hráčov, ktorí chcú ostať, je jednoduché nájsť dohodu. Myslím si, že nech sa stane čokoľvek, urobíme všetko preto, aby sme si našich hráčov udržali a s ponukou pôjdeme tak vysoko, ako to len pôjde. Alexis je zanietený hráč, ktorý chce ostať. Som presvedčený, že nájdeme spoločnú reč,“ zakončil tréner prezývaný „Profesor“.

Okrem Sancheza sa podľa zverejnenej informácie PSG snaží získať aj talentovaného nemeckého stredopoliara Juliana Weigla. O dortmundskom mladíkovi sa špekulovalo, že by mohol posilniť Real Madrid. Hráčov agent Michael Decker však v priebehu tohto týždňa povedal, že Weigl chce ostať v Dortmunde.