Main Content

Kozák zverejnil zostavu proti Ugande, využíva zohratosť hráčov Žiliny a Slovana

sobota, 7. január 2017 18:30 | Autor: Filip Chudý

Kozák zverejnil zostavu proti Ugande, využíva zohratosť hráčov Žiliny a Slovana
Kozák zverejnil zostavu proti Ugande, využíva zohratosť hráčov Žiliny a Slovana | zdroj: © TASR

Reprezentačný tréner Ján Kozák už deň pred prvým zápasom tohto zverejnil základnú zostavu. Využil v nej klubovú zohratosť hráčov Žiliny a Slovana, ktorých doplnili legionári. Ako to Kozák postavil?

Ján Kozák v sobotu po oficiálnom tréningu prezradil zostavu, s ktorou slovenská reprezentácia nastúpi na svoj prvý oficiálny zápas v novom roku. Známe je už aj to, že sa v polčasovej prestávke budú striedať brankári, keď Michala Šullu vystrieda Adam Jakubech.

Reprezentačný kormidelník stavil na zohratosť žilinskej obrany a proti Ugande budú hrať všetci traja jej slovenský členovia, len Kamerunčana Ernesta Mabouku nahradí hráč Slovana Juraj Kotula. Ten môže zas využil klubovú spoluprácu na pravej strane, kde nastúpi ďalší slovanista Filip Oršula. „Cítim sa veľmi dobre, je tu dobrá nálada i dobrý kolektív. Chcel by som trénerovi dokázať svoje kvality a spolu s celým mužstvom sa ukázať v dobrom svetle,“ povedal pre zväzovú stránku Oršula.

Na ľavej strane to zas bude žilinská línia s Filipom Hlohovským a Jakubom Holúbkom, ich môže dopĺňať zo stredu poľa aj Michal Škvarka. Zvyšní traja hráči sú legionári. Kapitánom bude práve Hlohovský. „Uganda je typické africké mužstvo, sú tam draví hráči, ktorí zvyknú nakopávať lopty dopredu, do kombinácie veľmi nepôjdu. Určite to bude náročné, ale verím, že to zvládneme,“ uviedol pre futbalsfz.sk Hlohovský. Okrem Holúbka všetci menovaní zažijú reprezentačnú premiéru. Zápas začína v nedeľu o 16:30 nášho času, priamy prenos na TV Dajto.

Naša zostava proti Ugande:

Šulla
Kotula   Vavro   Králik   Holúbek
Bukata   Gergel   Škvarka
Oršula   Malec   Hlohovský